chat icon
Matthieu Remy

Matthieu Remy

20 Jan 2022
Delen op Linkedin Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Twitter

Easyvest, vennootschap voor vermogensbeheer: wat betekent dit voor u?

Zeer binnenkort krijgt easyvest van de FSMA, de Belgische toezichthouder op de financiële markten, een nieuwe vergunning als vennootschap voor vermogensbeheer! Hieronder staan de vragen en antwoorden in verband met deze wijziging.

Waarom deze verandering?

Het hoofddoel van deze wijziging is om uw ervaring bij het beleggen en de opvolging ervan te verbeteren alsook om onze processen te vereenvoudigen. De veranderingen die dit nieuw statuut met zich meebrengt zijn voornamelijk dat:

  • U op elk moment een electronische handtekening kan gebruiken (geen papier meer om manueel te ondertekenen).
  • Wij uw inkomend kapitaal automatisch zullen kunnen beleggen (geen telefonische bevestiging meer).
  • U zal een domiciliëring kunnen aanmaken om uw periodieke stortingen in te stellen (u hoeft dit dan niet meer via uw bank-app te doen).
  • U zal uw mededelingen, bijvoorbeeld over de status van uw portefeuille, rechtstreeks van easyvest ontvangen, in de gebruikelijke easyvest communicatiestijl (niet langer meer van Leleux).

Wij blijven volledig trouw aan onze gekende beleggingsstrategie die we tot op heden steeds hebben toegepast voor onze klanten: uw uw geld verandert er met andere woorden niets.

Ons nieuwe statuut zal ons in staat stellen onze strategie sneller en efficiënter uit te voeren waardoor onze adviseurs nog meer in staat zullen zijn u te helpen bij de zoektocht naar het beste langetermijnrendement via passieve beleggingen.

Om u te informeren over het nieuwe statuus van easyvest, hebben wij de volgende FAQ’s (frequently asked questions) opgesteld. U kunt ons ook contacteren via e-mail (quentin.petit@easyvest.be) of telefonisch (+32 2 899 95 80) indien u nog bijkomende vragen heeft of verdere duiding wenst.

FAQ

Betekent deze nieuwe vergunning dat easyvest in staat zal zijn meer voor mij te doen? Ja.

Easyvest wordt als vennootschap voor vermogensbeheer een beleggingsonderneming en zal niet langer een tussenpersoon zijn die handelt onder de verantwoordelijkhid van een beleggingsonderneming. Vanaf heden zal het easyvest zijn die juridisch uw aanbieder is van de beleggingsdienst inzake het vermogensbeheer. In concreto beheren wij dus alle aspecten van de contractuele relatie met u. Voordien handelden wij onder de verantwoordelijkheid van Leleux Associated Brokers. Uw geld blijft in bewaring bij Leleux Associated Brokers, met hetzelfde veiligheidsniveau, maar easyvest zal vanaf heden diensten kunnen aanbieden die digitaler zijn dan de processen die we tot nu toe kenden (bv.e-handtekening).

Moet ik een nieuw contract ondertekenen? Ja.

U zal voor uw vermogensbeheer een contract met easyvest moeten ondertekenen. U ontvangt dit contract in de komende dagen. De ondertekening ervan zal elektronisch gebeuren.

Verandert de dienstverlening van easyvest? Ja, ten voordele van u, de klant.

U bent klant bij easyvest en dat blijft u ook. Maar in plaats van een eenmalig contract voor beleggingsadvies, tekent u met easyvest een contract voor vermogensbeheer. Het verschil is dat wij voortaan alles voor u kunnen regelen. Wij gaan nog proactiever uw geld beheren in lijn met uw risicoprofiel. Uw adviseur hoeft u niet meer telefonisch te contacteren om uw bevestigingscode te vragen wanneer een herbalancering nodig is. Uw adviseur zal op deze manier meer dan ooit beschikbaar zijn als u vragen heeft omtrent uw beleggingen.

Brengt het ondertekenen van dit contract kosten met zich mee? Neen.

Wij zullen exact dezelfde tarieven toepassen als in het verleden. Er worden u geen extra kosten aangerekend.

Zal mijn geld nog steeds gedeponeerd/beschermd worden door Leleux Associated Brokers? Ja.

Uw tegoeden (cash en beleggingsfondsen) blijven gedeponeerd bij Leleux Associated Brokers. Dit verandert niet. Het nieuwe contract voor vermogensbeheer zal echter enkel en alleen maar met easyvest ondertekend worden (bijgevolg zal het logo van Leleux Associated Brokers niet geafficheerd worden). De manuele handtekening zal verdwijnen. Uw adviseur zal u niet langer meer systematisch telefonisch moeten contacteren om uw bevestigingscode te vragen wanneer een herbalancering van uw portefeuille nodig is of om uw laatste toegevoegde kapitaal te beleggen.

Verandert de beleggingsaanpak van easyvest? Neen.

Easyvest blijft haar gekende beleggingsstrategie gebruiken om uw geld op lange termijn te laten groeien. Deze methodologie is niet gericht op het selecteren van een beperkt aantal specifieke aandelen en probeert niet de markt te verslaan. Easyvest volgt simpelweg de markt, negeert de voorspellingen van financiële goeroes en richt zich op de groei van uw geld op de lange termijn. Deze eenvoudige, beproefde en conservatieve benadering is ook uiterst effectief.

De methodologie is gebaseerd op de moderne portefeuilletheorie die werd opgesteld door de Nobelprijswinnende econoom Harry Markowitz. Zo werd ontwikkeld door Matthieu Remy, onze mede-oprichter en CEO, aan de Harvard Business School met de hulp van wereldberoemde financiële experts.

Om er nog meer over te weten te komen, verwijzen wij u graag door naar onze pagina omtrent deze beleggingsbenadering.

Wanneer krijgt easyvest de nieuwe FSMA-vergunning voor vermogensbeheerders? In het eerste kwartaal van 2022.

Dat geeft ons alle tijd om het contract voor vermogensbeheer tussen u en easyvest te ondertekenen, en om enkele interne processen aan te passen.

Kan ik klant bij easyvest blijven en door haar adviseurs bediend worden als ik het nieuwe contract niet onderteken? Neen.

Als u het nieuwe contract niet ondertekent, bent u geen klant meer van easyvest, en is easyvest niet langer uw beleggingsdienstverlener (in ieder geval totdat u een nieuw contract met ons ondertekent).

Dit betekent dat:

  • uw portefeuille niet langer zal worden beheerd volgens de specifieke aanpak van easyvest,
  • u niet langer kan rekenen op de steun van uw adviseurs zoals Corentin, Andrés of Matthieu,
  • u geen toegang meer heeft tot de easyvest app en tot uw online portefeuille,
  • u zal niet langer kunnen genieten van onze gunstige tarieven,
  • u blijft echter cliënt bij Leleux Associated Brokers en zal vanaf dat moment in contact staan met een van haar adviseurs. De tarieven van Leleux Associated Brokers zullen van toepassing zijn.

 

Kan ik via de easyvest app nog steeds de status en waardering van mijn portefeuille zien als ik het nieuwe contract niet onderteken? Nee.

U bent dan geen klant meer van easyvest, en easyvest is dan niet langer uw beleggingsdienstverlener. Dit betekent dat u geen toegang meer heeft tot de easyvest applicatie en uw online portefeuille.

Hebben mijn tegoeden nog dezelfde bescherming? Ja.

Zoals tot op heden geniet u de bescherming van deposito's en financiële instrumenten van het Belgische Garantiefonds en Beschermingsfonds. Ter herinnering: elk deposito in een kredietinstelling in een land van de Europese Economische Ruimte is beschermd tot een bedrag van € 100.000 per persoon en per instelling.

Elk financieel instrument dat wordt aangehouden bij een kredietinstelling of beleggingsonderneming in een land van de Europese Economische Ruimte is beschermd tot een bedrag van 20.000 euro per persoon en per instelling.

Uw tegoeden (fondsen en financiële instrumenten) worden gedeponeerd bij Leleux Associated Brokers.

Wordt Easyvest nog steeds gereglementeerd door de FSMA? Ja.

Easyvest wordt voortaan door de FSMA (de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten) erkend en gereglementeerd als vermogensbeheerder. Voordien was zij bij de FSMA ingeschreven op de lijst van tussenpersonen in bank- en beleggingsdiensten als agent in bank- en beleggingsdiensten. Deze nieuwe vergunning wordt beschouwd als een vergunning van een hoger niveau, die easyvest meer controles oplegt door de FSMA, maar in ruil easyvest toelaat om u processen aan te bieden die meer in lijn liggen met haar visie.

Laatst bijgewerkt op 20/01/2022

Delen op Linkedin Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Twitter
Zie alle FAQ’s
Easyvest is een merk van EASYVEST NV, ondernemingsnummer 0631.809.696, erkend en gereglementeerd door de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) als vermogensbeheerder en verzekeringsmakelaar, met maatschappelijke zetel te De Praeterestraat 2/4, 1000 Brussel, België. Copyright 2024 EASYVEST NV. Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Historische prestaties, verwachte rendementen of statistische voorspellingen weerspiegelen mogelijks niet de werkelijke toekomstige prestaties. Alle financiële beleggingen houden risico's in en kunnen tot verliezen leiden.