Bouw uw pensioen op als zorgverlener dankzij RIZIV

Ontvang tot 6.000€ van het RIZIV als geconventioneerd zorgverlener
Geniet van een gegarandeerd jaarlijks rendement van 0.85%
Open uw plan online en volg het via onze app

Simuleer uw RIZIV-Contract

Start mijn simulatie

Hoe werkt easyvest?

1

We luisteren naar uw pensioensdoel.

Hoe ziet u uw droom pensioen? Wanneer wilt u met pensioen gaan? Hoeveel hebt u nodig om uw levenstandaard te behouden ? Hoeveel kunt u al sparen?

2

We bouwen uw pensioen op...

Onze algoritmen bevelen u een gepersonaliseerd pensioenplan aan dat kan worden aangepast met uw privéadviseur.

3

Wij begeleiden u tot uw pensioen.

Nadat u belegd heeft, waarschuwen we u over aanbevolen aanpassingen en u kunt de evolutie van uw portefeuille op ons platform volgen.

Wat is een RIZIV-contract?

Een RISIV-contract is een pensioenplan dat is gereserveerd voor gezondheidswerkers en waarmee ze aanvullend kapitaal kunnen opbouwen naast hun wettelijk pensioen. Dit pensioenplan bestaat uit een fiscaal aftrekbare levensverzekering waaraan het RISIV bijdraagt ​​en waarvan de gezondheidswerker de pensioengerechtigde is.

FAQ

Wie kan een RIZIV-contract aangaan?

Het RISIV-contract is exclusief ontworpen voor bepaalde zorgverleners die geheel of gedeeltelijk zijn gecontracteerd bij het RISIV. Artsen, apothekers, tandartsen, fysiotherapeuten, logopedisten en verpleegkundigen zijn enkele voorbeelden van professionals die in aanmerking komen.

Wat is een RIZIV-contract?

Een RISIV-contract is een pensioenplan dat is gereserveerd voor gezondheidswerkers en waarmee ze aanvullend kapitaal kunnen opbouwen naast hun wettelijk pensioen. Dit pensioenplan bestaat uit een fiscaal aftrekbare levensverzekering waaraan het RISIV bijdraagt ​​en waarvan de gezondheidswerker de pensioengerechtigde is.

Welke voordelen biedt een RIZIV-contract?

Ten eerste worden de premies rechtstreeks betaald door het RISIV en kan het daarom worden beschouwd als een gift die u niet hoeft te financieren. Ten tweede is het een eenvoudige en systematische manier om geld te sparen voor uw pensioen en dit kapitaal te beschermen in geval van financiële problemen. Ten derde kan het opgebouwde kapitaal worden gebruikt om een ​​vastgoedproject te financieren.

Hoeveel zal de RIZIV elk jaar bijdragen aan mijn RIZIV-contract?

Het maximale bedrag dat door de RISIV wordt betaald, is afhankelijk van uw beroep (bijv. arts of apotheker), de werklast van dat jaar (bijv. aantal gewerkte uren) en een deel van de gecontracteerde werkbelasting met de RISIV (volledig of gedeeltelijk). Deze bedragen kunnen elk jaar variëren in functie van de evolutie van de sectorconventies tussen de RISIV en uw paritair comité. Start nu een simulatie van een pensioenplan op Easyvest om het exacte bedrag waarop u recht heeft te ontdekken.

Wat zijn de nadelen van een RIZIV-contract?

Het is niet mogelijk om het geïnvesteerde kapitaal in een RISIV-contract terug te vorderen vóór uw pensioengerechtigde leeftijd: uw geld is daarom geblokkeerd voor de lange termijn. Met één uitzondering: u kunt een deel van uw geïnvesteerde kapitaal opnemen om een ​​vastgoedproject te financieren. Bovendien kan een RISIV-contract alleen worden belegd in Tak 21-producten met gegarandeerd rendement (welke momenteel erg laag zijn). Het is niet toegestaan ​​te beleggen in Tak 23-producten met een hoger rendement. Ten slotte wordt uw RISIV-contrat wanneer u op pensioen gaat zwaar belast (ongeveer 22% van het opgebouwde kapitaal).

Hoe wordt mijn RIZIV-contract bij easyvest belegd?

De premie van uw RISIV-contract kan alleen worden belegd in een verzekering met een gegarandeerd rendement en kapitaal (Tak 21). Dividenden bovenop het gegarandeerde rendement kunnen worden herbelegd in een Tak 21-product, of in een verzekeringsfonds dat geen garantie biedt op het rendement en kapitaal (Tak 23) bestaande uit een indexfonds (ETF, tracker) dat belegt in wereldwijde aandelen.

Kan ik meerdere RIZIV-contracten aangaan?

Absoluut. U kunt zoveel RISIV-contracten afsluiten als u wilt met verschillende financiële instellingen. Desalniettemin zal het RISIV slechts aan één instelling per jaar bijdragen. Elk jaar zal het RISIV u vragen om te bevestigen aan welke instelling zij dat jaar moeten bijdragen.

Welke kosten en belastingen zijn van toepassing op een RIZIV-contract?

Easyvest rekent een instapvergoeding van 0,5% -1% op elke premie en een beheerkosten vanaf 24 € per jaar aan. Bovendien wordt 10% van uw premie in mindering gebracht en bijgedragen aan een solidariteitsfonds met basisdekking bij overlijden en invaliditeit. Wanneer u op pensioen gaat, bent u onderworpen aan een uitstapbelasting van ongeveer 22% van het opgebouwde kapitaal. Bezoek onze tarievenpagina voor meer informatie.

Ik heb al een RIZIV-contract bij een andere instelling. Kan ik deze overdragen naar easyvest?

Ja, maar het is noodzakelijk dat u evalueert of een dergelijke overdracht financieel voordelig is. De meeste verzekeraars brengen namelijk overdrachtskosten in rekening tot 5% van het overgedragen kapitaal. Ondanks deze vergoeding kan de opbrengstverhoging als gevolg van de overdracht de transactie rechtvaardigen en de overdrachtskosten snel compenseren. Het is ook altijd mogelijk om het opgebouwde kapitaal niet over te dragen, te laten aangroeien tot uw pensioen, niet langer bij te dragen aan uw huidige RISIV-contract en een nieuw RISIV-contract te openen bij Easyvest met een beter rendement op toekomstige premies.

Simuleer uw RIZIV-Contract

Start mijn simulatie

Waarom kiezen voor easyvest?

  • U investeert als een Nobelprijswinnaar

    Onze passieve beleggingsaanpak ontwikkeld op Harvard, is gebaseerd op Nobelprijswinnende theorieën en presteert doorgaans beter dan actief beleggen.

  • U betaalt minder belastingen

    Om uw rendement te maximaliseren, structureren onze algoritmen uw vermogen in een optimale combinatie van fiscale rekeningen die zijn aangepast aan uw situatie (bijvoorbeeld investeringsrekening, IPA)

  • U krijgt een privéadviseur

    U profiteert van de kracht van technologie en de vriendelijkheid van een financieel adviseur. U beheert uw account online en u kan altijd terecht bij uw persoonlijke persoonlijke adviseur.

team-easyvest

Over easyvest

easyvest ontving de Rise Award van het meest innovatieve bedrijf, samen met 500.000 €, van de Brusselse regering om de ontwikkeling van zijn financiële artificïele intelligentie voort te zetten.

easyvest, het Belgische fintechbedrijf dat de eerste geautomatiseerde vermogensbeheerwebsite lanceerde.

Nu kan easyvest u ook helpen bij het plannen en beleggen van uw pensioen.

easyvest ontwikkelde een digitale tool die u helpt uw financiële toekomst en uw pensioen beter te begrijpen.


Door op deze site te blijven surfen, accepteert u het gebruik van cookies om publieksstatistieken uit te voeren en om u gepersonaliseerde inhoud aan te bieden. Akkoord