chat icon

Over easyvest

De missie van easyvest

“We zijn op kruistocht om alle Belgen te helpen om hun zuurverdiende geld op een slimme, eenvoudige, gepersonaliseerde, educatieve en goedkope manier te laten renderen. Dat is wat ons team van persoonlijke adviseurs elke dag drijft. We zullen pas in ons opzet geslaagd zijn wanneer alle Belgen even geïnformeerd zijn over hun financiën als over bier en de Rode Duivels.”

-- Het easyvest Team

Het verhaal van easyvest

Het is december 2011. De telefoon rinkelt bij de Harvard Business School waar ik mijn MBA (master of business administration) probeer te halen. Het is mijn vader. Hij is van streek. Zijn financiële adviseur heeft hem zojuist zijn jaarlijkse financiële rapport gestuurd. De resultaten zijn allesbehalve goed. Niet alleen kon zijn adviseur de markt niet verslaan, hij stuurde ook nog een gepeperde rekening. Zijn tarieven zijn niet zo uitzonderlijk: iedere persoonlijke kapitaalbeheerder in België rekent dit soort prijzen aan.

Ik wist dat er een betere manier bestond om het zuurverdiende geld van mijn ouders te beleggen. Daarom spendeerde ik mijn resterende tijd aan Harvard om een betere manier van beleggen te finetunen – niet alleen voor mijn ouders, maar voor alle Belgen.

Mijn opdracht? Een nieuw persoonlijk beleggingsalgoritme ontwikkelen, gebaseerd op het onderzoek van Harry Markowitz, die in 1990 de Nobelprijs voor Economie ontving. Dat algoritme was het eerste in zijn soort, vandaag de dag wordt er vaak naar verwezen als een ‘robotadviseur’.

Wereldbekende professoren en financiële experts hielpen me om mijn werk te realiseren via easyvest. Aan mijn zij stonden onder andere: professor Ben Esty, hoofd van de financiële eenheid van Harvard, professor Robin Greenwood, forward-thinker in gedragsmatig beleggen, én Eric Ries, oprichter van The Lean Startup-beweging.

Toen ik terugkeerde naar België bracht ik een geweldig team van persoonlijke adviseurs bijeen om het bedrijf uit de grond te stampen. Onder meer Corentin Scavée, onze Chief Financial & Investment Officer (CFO), bracht onschatbare waarde met zich mee dankzij zijn uitgebreide kennis van de financiële markten en de makelaarswereld.

De diensten die easyvest aanbiedt worden nauwkeurig gereguleerd. Daarom gingen we snel op zoek naar een partner binnen de Belgische financiële wereld en kwamen we terecht bij Leleux Associated Brokers, een gerenommeerde instelling die dezelfde kernwaardes deelt.

De missie van easyvest is nu meer dan ooit om alle Belgen te helpen hun geld te beleggen op een slimme, eenvoudige, persoonlijke, educatieve en goedkope manier. Niet voor niets stapt iedere persoonlijke adviseur met een glimlach uit bed. We zullen pas in ons opzet geslaagd zijn wanneer alle Belgen even geïnformeerd zijn over hun financiën als over bier en de Rode Duivels. En we zullen rusteloos blijven en niet stoppen tot we die doelstelling hebben bereikt.

Matthieu Remy
CEO en oprichter van easyvest

Easyvest is een merk van EASYVEST NV, ondernemingsnummer 0631.809.696, erkend en gereglementeerd door de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) als vermogensbeheerder en verzekeringsmakelaar, met maatschappelijke zetel te De Praeterestraat 2/4, 1000 Brussel, België. Copyright 2024 EASYVEST NV. Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Historische prestaties, verwachte rendementen of statistische voorspellingen weerspiegelen mogelijks niet de werkelijke toekomstige prestaties. Alle financiële beleggingen houden risico’s in en kunnen tot verliezen leiden.