Over Easyvest

De missie van Easyvest

“We zijn op kruistocht om alle Belgen te helpen bij het renderen van hun harde verdiende geld op een slimme, eenvoudige, gepersonaliseerde, educatieve en goedkope manier. Dit is wat ons team van Easyvalets iedere dag drijft. We zullen pas in ons opzet geslaagd zijn wanneer alle Belgen even geïnformeerd zullen zijn over hun financiën zoals ze dat zijn over bier en de Rode Duivels.”

-- Het Easyvest Team

Het verhaal van Easyvest

Het is December 2011. De telefoon rinkelt op de Harvard Business School waar ik mijn MBA (Master in Business Administration) probeer te halen. Het is mijn vader. Hij is van streek. Zijn financiële adviseur heeft hem zojuist zijn jaarlijks financieel rapport gestuurd. De resultaten zijn allesbehalve goed. Niet alleen kon zijn adviseur de markt niet verslaan, maar stuurde hij ook nog een gepeperde rekening voor op. Echter zijn deze tarieven niet zo uitzonderlijk: iedere persoonlijke kapitaalbeheerder in België rekent gelijkaardige prijzen aan.

Ik wist dat er een betere manier bestond om het harde verdiende geld van mijn ouders te beleggen. Daarom spendeerde ik mijn resterende tijd aan Harvard om een betere manier van te beleggen niet alleen voor mijn ouders, maar ook voor alle andere Belgen op punt te stellen.

Mijn opdracht bestond uit het ontwikkelen van een nieuw persoonlijk beleggingsalgoritme, gebaseerd op het onderzoek van Harry Markowitz, welke de Nobelprijs voor Economie in 1990 ontving. Dit algoritme was de eerste in zijn soort, waarnaar vandaag de dag vaak verwezen wordt als een ‘robotadviseur’.

Wereldbekende professoren en financiële experts hielpen me om mijn werk te realiseren via Easyvest. Onder andere prof. Ben Esty, hoofd van de financiële eenheid van Harvard, prof. Robin Greenwood, forward-thinker in gedragsmatig beleggen, én Eric Ries, oprichter van de lean start-up movement, stonden aan mijn zij.

Toen ik terugkeerde naar België van de VS bracht ik een geweldig team van Easyvalets bijeen om het bedrijf uit de grond te stampen. Onder meer Corentin Scavée, onze Chief Financial & Investment Officer (CFO), bracht onschatbare waarde met zich mee dankzij zijn uitgebreide kennis van de financiële markten en de makelaarswereld.

De diensten die Easyvest aanbiedt worden nauwkeurig gereguleerd. Daarom gingen we dan ook snel op zoek naar een partner binnen de Belgische financiële wereld en kwamen we terecht bij Leleux Associated Brokers, een gerenommeerde instelling waarmee we dezelfde kernwaardes delen.

Vandaag de dag is het de missie van Easyvest om meer dan ooit alle Belgen te helpen bij het beleggen van hun geld op een slimme, eenvoudige, persoonlijke, educatieve en goedkope manier. Dat is dan ook de reden waarom iedere Easyvalet met een glimlach uit bed stapt. We zullen pas in ons opzet geslaagd zijn wanneer alle Belgen even geïnformeerd zullen zijn over hun financiën zoals ze dat zijn over bier en de Rode Duivels. En we zullen niet stoppen en rusteloos blijven tot we die doelstelling hebben bereikt.

Matthieu Remy
CEO & Oprichter van Easyvest

Door op deze site te blijven surfen, accepteert u het gebruik van cookies om publieksstatistieken uit te voeren en om u gepersonaliseerde inhoud aan te bieden. Akkoord