chat icon
Camille Van Vyve

Camille Van Vyve

05 Jul 2021
Delen op Linkedin Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Twitter

Maak kennis met Vincent van easyvest

Vincent Veerman, 32 jaar oud. Locatie: Brussel. Functie: Actuaris.

Maak kennis met Vincent van easyvest

Hoe is het om te midden van COVID met een nieuwe job te beginnen?

Erg raar! Mijn jobinterview is uiteraard online verlopen en sinds ik half april begon, heb ik nog niemand van het team fysiek ontmoet. Ik denk dat je het grotere plaatje van een bedrijf verliest als je vanuit huis werkt en persoonlijk mis ik het om te kunnen praten met mensen, bij de koffie, over professionele zaken en dergelijke. Maar toch weerhoudt de afstand je er niet van om je werk te doen.

Actuarieel werk is een vrij specifiek beroep. Wat vind je er leuk aan?

Na mijn studies als management engineer bij Solvay had ik het gevoel dat ik van alles een beetje kon, maar niets in het bijzonder, dat ik geen specifieke expertise had ontwikkeld. Consulting en auditing spraken mij niet aan, ik wilde iets meer technisch doen. Omdat wiskunde, financiën en statistieken mijn favoriete cursussen waren bij Solvay, volgde ik een actuariële opleiding. Het was een ideale uitbreiding voor mij.

Voordat je bij easyvest in dienst trad, was je voor AXA in Thailand actief. Wat zal je nooit vergeten van deze ervaring?

Ik ben tot mijn 13e opgegroeid in Jemen, waar mijn ouders expats waren. Ik heb daar goede herinneringen aan - er waren toen nog niet alle problemen die het land nu meemaakt. Na 3 jaar bij AXA België op de afdelingen risicobeheer en financiën, kreeg ik de kans om hetzelfde werk te doen in Bangkok, waar een van mijn naaste collega's ook naartoe vertrok. Het was een geweldige ervaring, in een zeer aangename stad om te wonen en waar de mensen ongelooflijk aardig zijn.

Waarom ging je weg bij AXA?

Na twee en een half jaar , besloten mijn Belgische collega en ik AXA te verlaten om iets ondernemender te beginnen. Terug in België ben ik daarom als consultant bij een actuariaat gaan werken en parallel daaraan heb ik een software engineering project ontwikkeld. Ik had al een beetje geleerd om te programmeren voor specifieke aspecten van mijn actuariële werk, en ik bleef bijleren, met boeken en tutorials.

Wanneer besloot je om bij easyvest te komen werken?

Het was een echt toeval. Eind januari kwam ik aan het einde van mijn consultingsopdracht en zocht ik een pensioenoplossing voor mijn vriendin die als freelancer werkt. Ik deed een simulatie op de easyvest-site, Corentin belde me terug, we praatten en een paar weken later nam Matthieu contact met me op om te vragen of ik interesse had om als parttime actuaris bij te dragen aan het project.

Waaruit bestaat jouw job bij easyvest?

Ik deel mijn ervaring in de verzekeringswereld op het gebied van producten en het modelleren van die producten. Als gereguleerde financiële instelling moeten wij onze kapitaalvereisten nauwkeurig berekenen alsook een model maken inzake onze toekomstige inkomsten, dit is een belangrijk onderdeel van mijn werk. Meer in het algemeen is het mijn rol om goede bestuurspraktijken in te voeren met betrekking tot risicobeheer bij easyvest.

Wat motiveert je aan dit project? En in het leven?

In dit project: deel uitmaken van een ambitieus team, met een groot verlangen naar verandering, in een sector die digitaal achterloopt en wordt gedomineerd door grote spelers. In het leven: ondernemen, dans, muziek en sport!

Delen op Linkedin Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Twitter

Note: Dit artikel werd geschreven toen Easyvest door de FSMA werd erkend en gereglementeerd als agent voor bank- en beleggingsdiensten.

Easyvest is een merk van EASYVEST NV, ondernemingsnummer 0631.809.696, erkend en gereglementeerd door de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) als vermogensbeheerder en verzekeringsmakelaar, met maatschappelijke zetel te De Praeterestraat 2/4, 1000 Brussel, België. Copyright 2024 EASYVEST NV. Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Historische prestaties, verwachte rendementen of statistische voorspellingen weerspiegelen mogelijks niet de werkelijke toekomstige prestaties. Alle financiële beleggingen houden risico's in en kunnen tot verliezen leiden.