chat icon
Camille Van Vyve

Camille Van Vyve

02 May 2023
Delen op Linkedin Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Twitter

Wat is het verschil tussen de MSCI World en MSCI AC World IMI indexen?

In dit artikel onderzoeken we de verschillen tussen de MSCI World Index en de MSCI World IMI Index en hoe deze uw beleggingsbeslissingen kunnen beïnvloeden.

Geografische weergave van de MSCI World en MSCI AC World IMI indexen

Invoering

Beleggers hebben een verscheidenheid aan investeringsopties om uit te kiezen als het gaat om de wereldwijde aandelenmarkt. Twee van de meest populaire opties zijn de MSCI World Index en de MSCI World Investable Market Index (IMI) Index. Hoewel beide indexen tot doel hebben de prestaties van de wereldwijde aandelenmarkt te volgen, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen beide. In dit artikel onderzoeken we de verschillen tussen de MSCI World Index en de MSCI World IMI Index en hoe deze uw beleggingsbeslissingen kunnen beïnvloeden.

Wat is de MSCI World-index?

De MSCI World Index is een naar marktkapitalisatie gewogen index die de prestaties volgt van large- en midcapaandelen uit 23 ontwikkelde landen. De index is gemaakt in 1969 en dekt ongeveer 85% van de voor free float gecorrigeerde marktkapitalisatie in elk land. De MSCI World Index is ontworpen om een brede weergave te zijn van de wereldwijde aandelenmarkt, inclusief bedrijven in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië-Pacific.

Kenmerken van de MSCI World Index

Wat is de MSCI World IMI-index?

De MSCI World IMI Index is ook een naar marktkapitalisatie gewogen index die de prestaties volgt van large-, mid- en small-capaandelen uit 23 ontwikkelde landen. De index werd gelanceerd in 2007 en omvat alle aandelen in de MSCI World Index, evenals aanvullende aandelen uit elk land. De MSCI World IMI Index is ontworpen om een uitgebreidere weergave te zijn van de wereldwijde aandelenmarkt, waaronder een breder scala aan bedrijven in Amerika, Europa en Azië-Pacific.

Kenmerken van de MSCI World IMI Index

Wat zijn de verschillen tussen de MSCI World Index en de MSCI World IMI Index?

Er zijn verschillende belangrijke verschillen tussen de MSCI World Index en de MSCI World IMI Index, waaronder:

Dekking

De MSCI World Index dekt ongeveer 85% van de voor free float aangepaste marktkapitalisatie in elk land, terwijl de MSCI World IMI Index alle aandelen in de MSCI World Index dekt, evenals aanvullende aandelen uit elk land. Dit betekent dat de MSCI World IMI Index een uitgebreidere weergave geeft van de wereldwijde aandelenmarkt.

Marktkapitalisatie

De MSCI World Index volgt large- en midcapaandelen, terwijl de MSCI World IMI Index large-, mid- en smallcapaandelen volgt. Dit betekent dat de MSCI World IMI Index een breder scala aan bedrijven omvat, waardoor beleggers worden blootgesteld aan kleinere bedrijven die mogelijk een hoger groeipotentieel hebben.

Investeerbaarheid

De MSCI World Index bevat aandelen die beschikbaar zijn voor buitenlandse beleggers, terwijl de MSCI World IMI Index alle aandelen bevat die beschikbaar zijn voor zowel buitenlandse als binnenlandse beleggers. Dit betekent dat de MSCI World IMI Index een uitgebreidere weergave geeft van de markt waarin kan worden belegd.

Welke moet je kiezen?

De MSCI World Index wordt door beleggers vaak gebruikt als benchmark voor wereldwijde aandelenfondsen, terwijl de MSCI World IMI Index wordt gebruikt als benchmark voor all-capfondsen. De beslissing om te beleggen in de MSCI World Index of de MSCI World IMI Index hangt af van uw beleggingsdoelstellingen en risicobereidheid. Als u op zoek bent naar een brede blootstelling aan de wereldwijde aandelenmarkt en liever belegt in grote en middelgrote bedrijven, dan is de MSCI World Index de juiste keuze. Als u naast large- en midcap-bedrijven blootstelling wilt aan small-capbedrijven, moet u de MSCI AC World IMI-index volgen.

Delen op Linkedin Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Twitter
Easyvest is een merk van EASYVEST NV, ondernemingsnummer 0631.809.696, erkend en gereglementeerd door de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) als vermogensbeheerder en verzekeringsmakelaar, met maatschappelijke zetel te De Praeterestraat 2/4, 1000 Brussel, België. Copyright 2024 EASYVEST NV. Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Historische prestaties, verwachte rendementen of statistische voorspellingen weerspiegelen mogelijks niet de werkelijke toekomstige prestaties. Alle financiële beleggingen houden risico's in en kunnen tot verliezen leiden.