chat icon
Matthieu Remy

Matthieu Remy

22 Jun 2022
Delen op Linkedin Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Twitter

Hoe schatten we de pensioenbehoeften van Belgen in?

We schatten de verdeling van de Belgische pensioenbehoeften in op basis van gegevens van het Belgische statistiekbureau.

We gebruiken met name gegevens uit onderzoeken over het huishoudbudget, de fiscale inkomens, en de consumptieprijsindex.

Van daaruit creëren we een wiskundig model dat de statistische verdeling van de pensioenbehoeften van de Belgische bevolking inschat.

Dit model is in het bijzonder in staat tot twee dingen: (1) het kan inschatten wat het gemiddelde pensioen van de Belgen is, en (2) voor een gegeven pensioeninkomen kan het inschatten hoeveel Belgen leven met meer of met minder dan dit bedrag op hun pensioen.

Laatst bijgewerkt op 22/06/2022

Delen op Linkedin Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Twitter
Zie alle FAQ’s
Easyvest is een merk van EASYVEST NV, ondernemingsnummer 0631.809.696, erkend en gereglementeerd door de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) als vermogensbeheerder en verzekeringsmakelaar, met maatschappelijke zetel te De Praeterestraat 2/4, 1000 Brussel, België. Copyright 2024 EASYVEST NV. Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Historische prestaties, verwachte rendementen of statistische voorspellingen weerspiegelen mogelijks niet de werkelijke toekomstige prestaties. Alle financiële beleggingen houden risico's in en kunnen tot verliezen leiden.