chat icon
Matthieu Remy

Matthieu Remy

22 Jun 2022
Delen op Linkedin Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Twitter

Hoe werkt de easyvest pensioen planning feature?

Deze feature is ontworpen om u te helpen bij de financiële planning van uw pensioen. Uw pensioen is te beschrijven als de periode waarin u niet meer werkt maar wel nog toegang moet hebben tot uw financiële middelen om uw levensstijl aan te houden.

Dit hulpmiddel zal u helpen om:

  1. Een schatting te maken van het maximale maandelijkse bedrag (d.w.z. rente) dat u elke maand zou kunnen besteden, zodra u met pensioen bent.
  2. Na te gaan hoe lang uw pensioenkapitaal nog kan meegaan.
  3. De impact te begrijpen die een verandering in uw spaargewoonten kan hebben op uw financiën.
  4. Een schatting te maken van het bedrag dat u bij uw overlijden zou kunnen nalaten.

Met deze tool kunt u al uw verwachte bronnen van pensioeninkomen centraliseren. Bijvoorbeeld uw wettelijk en aanvullend pensioen, maar ook uw eventuele huurinkomsten, eventuele erfenissen en andere beleggingen, waaronder uiteraard uw easyvest-rekeningen.

Alle prognoses zijn uitgedrukt in reële termen, d.w.z. dat deze zijn gecorrigeerd voor inflatie, om rekening te houden met het feit dat de waarde van geld en de koopkracht in de loop van de tijd afnemen. Alle bedragen die u ziet, zijn dus in euro's van vandaag.

De ononderbroken zwarte lijn is uw huidige positie, d.w.z. wat u zou hebben. Deze lijn vertelt u hoe lang uw pensioen zou kunnen duren, rekening houdend met:

  1. De leeftijd waarop u met pensioen wenst te gaan.
  2. De waarde van uw huidige spaargeld.
  3. Uw jaarlijkse bijdrage.
  4. Een rendement van 4% per jaar op uw kapitaal.
  5. Een jaarlijks inflatiepercentage van 2%.

De gestippelde zwarte lijn vertegenwoordigt uw behoefte om uw doel te bereiken, gebaseerd op:

  1. De rente die u tijdens uw pensioen wenst te genereren.
  2. Een levensverwachting van 85 jaar.

De meeste van deze parameters kunnen worden gewijzigd, zodat u het effect ervan kunt observeren.

Laatst bijgewerkt op 22/06/2022

Delen op Linkedin Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Twitter
Zie alle FAQ’s
Easyvest is een merk van EASYVEST NV, ondernemingsnummer 0631.809.696, erkend en gereglementeerd door de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) als vermogensbeheerder en verzekeringsmakelaar, met maatschappelijke zetel te De Praeterestraat 2/4, 1000 Brussel, België. Copyright 2024 EASYVEST NV. Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Historische prestaties, verwachte rendementen of statistische voorspellingen weerspiegelen mogelijks niet de werkelijke toekomstige prestaties. Alle financiële beleggingen houden risico's in en kunnen tot verliezen leiden.