chat icon
Matthieu Remy

Matthieu Remy

24 Feb 2021
Delen op Linkedin Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Twitter

Easyvest haalt € 3M op om leider in PensionTech te worden

Brussel, 25 februari 2021 - Easyvest, een Brusselse scale-up die gespecialiseerd is in online beleggen, kondigt een kapitaalverhoging van 3 miljoen euro aan om haar groei te versnellen en de manier waarop Belgen hun pensioen plannen te transformeren.

Easyvest haalt € 3M op om leider in PensionTech te worden

Onder leiding van een panel van ondernemers, industrie- en financieringsexperts (waaronder Alfred Bouckaert, Jacques-Martin Philippson, Xavier Pansaers, SRIB, Fabrice Wuyts, Jean-Louis Van Houwe,...), afkomstig uit zowel het noorden als het zuiden van het land, geeft deze kapitaalronde easyvest de middelen om haar visie te realiseren: de pensioenen van de Belgen verzekeren en vereenvoudigen. Om zijn groeidoelstellingen te halen, wordt verwacht dat het team tegen eind 2021 zal groeien van 5 naar 20 medewerkers.

“Sinds 2016 laten we onze klanten zien dat er geen rationelere - en op lange termijn winstgevendere – investering bestaat dan de wereldmarkt. Deze observatie verandert de manier van beleggen volledig: in een paar klikken kan uw geld in indexfondsen over de hele wereld worden geïnvesteerd en de waarde van uw beleggingen wordt in realtime weergegeven op uw smartphone. Deze logica van vereenvoudiging, transparantie en rendement willen we nu toepassen op de manier waarop Belgen hun pensioenen financieel plannen. De pensioenen vormen in België een kolossale maatschappelijke uitdaging en easyvest wil zich positioneren als de private partner die het perspectief verandert, zowel dat van spaarders als de overheid. Uiteindelijk is het onze ambitie om van easyvest de Europese leider in PensionTech te maken”, legt Matthieu Remy, CEO en medeoprichter van easyvest uit.

easyvest staat op het punt om een pensioenplanner in zijn mobiele app te integreren, welke onder meer dynamische weergaven, projecties, optimalisatieadvies en direct contact met deskundige adviseurs mogelijk maakt. "Onze intentie blijft ongewijzigd: iedereen eenvoudige en efficiënte beleggingsoplossingen aanbieden", besluit Matthieu Remy.

“De pensioenwereld staat op zijn kop door lage rentetarieven, grote schommelingen in de waarde van activa en solvabiliteitsvereisten”, legt Alfred Bouckaert uit. “Deze context laat traditionele spelers niet langer toe om commissies aan te rekenen en tegelijkertijd voldoende rendement te bieden aan hun klanten. De toekomst is dus voor spelers die hun overheadkosten kunnen verlagen en tegelijkertijd de rentabiliteit op lange termijn voor toekomstige gepensioneerden kunnen verzekeren: dit is precies het disruptieve model dat door easyvest wordt voorgesteld.

“Ik heb tijdens mijn carrière verschillende functies bekleed, maar het pensioen is altijd een cruciaal en erg complex onderwerp geweest.", benadrukt Xavier Pansaers, bestuurder van verschillende technologiebedrijven en nu bestuurslid van easyvest. "Vandaag ben ik als ondernemer en investeerder verheugd om deel te nemen aan de ontwikkeling van easyvest, wat naar mijn mening de eenvoudigste en meest effectieve oplossing is voor het pensioenprobleem."

Over easyvest

easyvest SRL werd in 2016 opgericht door Matthieu Remy (burgerlijk ingenieur UCL, 2006) en Corentin Scavée (Louvain School of Management, 2006), nadat Matthieu zijn MBA behaalde aan Harvard. Ze waren ervan overtuigd dat ze spaarders betere beleggingsoplossingen konden aanbieden aan een goedkoper tarief en richtten hun bedrijf op volgens de principes van Nobelprijswinnaar Harry Markowitz, welke later werden gepopulariseerd in het concept van "robo-adviseurs". easyvest staat nu 750 klanten bij in het beheer van 50 miljoen euro aan investeringen. Het bedrijf is een agent in bank- en beleggingsdiensten en een makelaar in levensverzekeringen.
www.easyvest.be

Contact & interviews

Matthieu Remy, medeoprichter & CEO
matthieu.remy@easyvest.be
+32 499 94 13 70

Delen op Linkedin Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Twitter

Note: Dit artikel werd geschreven toen Easyvest door de FSMA werd erkend en gereglementeerd als agent voor bank- en beleggingsdiensten.

Easyvest is een merk van EASYVEST NV, ondernemingsnummer 0631.809.696, erkend en gereglementeerd door de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) als vermogensbeheerder en verzekeringsmakelaar, met maatschappelijke zetel te De Praeterestraat 2/4, 1000 Brussel, België. Copyright 2024 EASYVEST NV. Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Historische prestaties, verwachte rendementen of statistische voorspellingen weerspiegelen mogelijks niet de werkelijke toekomstige prestaties. Alle financiële beleggingen houden risico's in en kunnen tot verliezen leiden.