chat icon
Matthieu Remy

Matthieu Remy

14 Feb 2024
Delen op Linkedin Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Twitter

Belgishce financiële sector: Easyvest wordt vermogensbeheerder

Brussel, 28 april 2022. Het is zes jaar geleden dat dit gebeurde. Sinds 28 maart 2022 telt België er een extra vermogensbeheerder bij: easyvest. Dat een jonge onderneming de grote last kan dragen van de daaraan gebonden regelgeving is op zich al uitzonderlijk. Hoe ze daar in geslaagd zijn? Vooral dankzij een nooit eerder geziene technologische revolutie in de sector.

Belgishce financiële sector: Easyvest wordt vermogensbeheerder

Het is een kleine revolutie in de Belgische financiële wereld: de fintech easyvest, die al sinds 2016 het passief beleggen promoot, wordt nu door de FSMA erkend als vermogensbeheerder. Dit is een prestatie voor de jonge onderneming, die 12 mensen in dienst heeft en 85 miljoen assets beheert.

De hoge eisen gelinkt aan het verkrijgen van deze vergunning verklaren waarom dit niet vaak voorkomt. Om dit te bereiken heeft de startup voornamelijk beroep gedaan op technologie. “Wij hebben een nieuwe technologie voor back-officebeheer ontwikkeld (een “Open API voor investeringen” in tech jargon) legt Matthieu Remy uit. Het volledgie portefeuillebeheer, van het openen van een rekening bij de depositobank tot het plaatsen van beursorders, gebeurt nu via een cloud webinterface in plaats van op een specifieke computer of via manuele handelingen.”

Naast de technologische bekwaamheid zijn het vooral de voordelen die voor easyvest doorslaggevend zullen zijn. "Onze nieuwe status geeft ons meer autonomie, en onze nieuwe IT-infrastructuur meer wendbaarheid. Dit is de perfecte combinatie om onze missie te verwezenlijken: de referentieoplossing voor beleggingen en pensioenplanning worden voor alle Belgen", benadrukt Matthieu Remy.

Dankzij een aanzienlijke vermindering van de administratieve taken en meer automatisering van de interne processen zullen de easyvest-adviseurs meer beschikbaar en proactiever zijn bij het beheer van de portefeuilles van hun 1.250 klanten. Dit zal het niveau van de dienstverlening, dat reeds door de overgrote meerderheid van de klanten wordt geprezen, nog verhogen. Bovendien zal de kwaliteit van de nieuwe technologie-infrastructuur de developers van easyvest de mogelijkheid geven om nieuwe state-of-the-art beleggings- en pensioenplanningsproducten te ontwikkelen. “De easyvest PensioenApp, waarmee u uw financiële situatie na uw pensioen kunt plannen en verbeteren, is al in een bètaversie beschikbaar voor onze klanten. We kijken ernaar uit om het in de tweede helft van 2022 toegankelijk te maken voor het grote publiek”, verheugt de CEO zich.

"We kunnen nu diensten leveren van een hoger niveau in vergelijking met de grootste instellingen en dit met de extra flexibiliteit van een kleine structuur”, aldus Matthieu Remy. Dit, in combinatie met een stevige financiële licentie, moet easyvest in staat stellen de meerderheid van de Belgische investeerders en toekomstige investeerders te overtuigen.

Over easyvest

Easyvest SRL is een vermogensbeheerder met een sterke digitale neiging die de Belgen helpt om op een eenvoudige manier succesvolle beleggingsportefeuilles en pensioenplannen op te bouwen. Easyvest werd in 2016 opgericht door Matthieu Remy (burgerlijk ingenieur UCL, 2006, Harvard Business School MBA, 2012) en Corentin Scavée (Louvain School of Management, 2006) en bedient 1.250 klanten voor wie het 85 miljoen euro aan beleggingen beheert. In 2021 haalde het bedrijf een serie A van €3M op bij Belgische financiële ondernemers zoals Luc Geuten (Mitiska), Alfred Bouckaert, Jacques-Martin Philippson en finance&invest.brussels.

Contact en interviews:

Matthieu Remy, mede-oprichter en CEO
matthieu.remy@easyvest.be
+32 499 94 13 70

Delen op Linkedin Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Twitter
Easyvest is een merk van EASYVEST NV, ondernemingsnummer 0631.809.696, erkend en gereglementeerd door de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) als vermogensbeheerder en verzekeringsmakelaar, met maatschappelijke zetel te De Praeterestraat 2/4, 1000 Brussel, België. Copyright 2024 EASYVEST NV. Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Historische prestaties, verwachte rendementen of statistische voorspellingen weerspiegelen mogelijks niet de werkelijke toekomstige prestaties. Alle financiële beleggingen houden risico's in en kunnen tot verliezen leiden.