chat icon
Camille Van Vyve

Camille Van Vyve

14 Feb 2024
Delen op Linkedin Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Twitter

Maak kennis met Géraud van easyvest

Géraud Missonnier, 38 jaar oud. Woonplaats: Ukkel. Functie: Wealth Manager.

Géraud Missonnier, wealth manager bij Easyvest.

Financiën en de markten, je hebt er je werk van gemaakt, maar het is vooral een passie, nietwaar?

Laten we zeggen dat ik het altijd leuk heb gevonden! Toen ik meer dan 15 jaar geleden studeerde aan de Sorbonne in Parijs, richtte ik een investeerdersclub op die speculeerden op valuta's. Het doel was heel eenvoudig: nadat we elk € 1.000 hadden geïnvesteerd, kwamen we eenmaal per week bijeen in een klein restaurant met de Financial Times en Les Échos onder onze arm om te beslissen over de posities die we zouden innemen. We deden het als amateurs, ik was de enige rekeninghouder en we deden het niet slecht!

Het was dan ook logisch dat je je carrière in het bankwezen begon...

Een van de clubleden had een structuur opgezet die later door Saxo Bank werd gekocht en zo kwam ik zelf bij de bank. Bij Saxo specialiseerde ik me in day trading en organiseerde ik regelmatig webinars voornamelijk over strategieën die veel risicovoller zijn dan indexbeheer… Daarna deed ik meer ervaring op als private banker bij onder meer Banque Transatlantique voordat ik bij Easyvest kwam.

Waarom deze keuze?

Ik had Matthieu en Corentin enkele jaren geleden al ontmoet op een evenement, dus ik volgde de evolutie van Easyvest van op afstand. Toen de kans zich voordeed om het team te versterken, heb ik niet lang getwijfeld! Wat mij hier drijft, is om het bedrijf te helpen groeien, een proactieve teamplayer te zijn en actief mee te werken aan het realiseren van de ambities van Easyvest.

Wat voor type belegger bent u persoonlijk?

Gezien mijn achtergrond als effectenmakelaar beleg ik ongeveer twee derde van mijn vermogen in individuele aandelen en een derde in ETF's. Maar het is duidelijk dat dit een keuze is die tijd, kennis en risicobereidheid vereist die niet iedereen heeft!

Wat drijft u in het leven, behalve de aandelenmarkten?

Ik ben een organisator. Ik hou van evenementen organiseren, mensen samenbrengen, plezier maken in groep. Daarnaast ben ik een grote tennisfan. Ik begon op 3-jarige leeftijd met mijn tweelingbroer en ben nooit gestopt met spelen of het volgen van wereldtennis. Zo probeer ik elk jaar naar Roland Garros te gaan uit liefde voor de sport... Tot slot ben ik als goede Frans-Belg ook erg geïnteresseerd in oenologie en de geschiedenis van Frankrijk.

Delen op Linkedin Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Twitter
Easyvest is een merk van EASYVEST NV, ondernemingsnummer 0631.809.696, erkend en gereglementeerd door de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) als vermogensbeheerder en verzekeringsmakelaar, met maatschappelijke zetel te De Praeterestraat 2/4, 1000 Brussel, België. Copyright 2024 EASYVEST NV. Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Historische prestaties, verwachte rendementen of statistische voorspellingen weerspiegelen mogelijks niet de werkelijke toekomstige prestaties. Alle financiële beleggingen houden risico's in en kunnen tot verliezen leiden.