Easyvest biedt de beste rendementen sinds 2016
Corentin Scavée
02 Feb 2019

Easyvest biedt de beste rendementen sinds 2016

Alle portfolio's van Easyvest deden het de afgelopen drie jaar beter dan vergelijkbare oplossingen die beschikbaar zijn in België, maar ook in 2018, waar ze de grote daling op de aandelenmarkten grotendeels konden beperken in vergelijking met concurrenten. Een Easyvest 8-portefeuille (offensief) bracht een totaal nettorendement van 11,0% op over 3 jaar tijd, 8,8% meer dan het gemiddelde van de Belgische spelers en beter dan alle vergelijkbare beleggingsoplossingen die in overweging worden genomen. Deze portefeuille daalde in 2018 slechts met 5,0%, terwijl sommige financiële instellingen tot 12,4% wisten te verliezen.

Easyvest, de beste rendementen over 3 jaar tijd

Easyvest onderscheidt zich als de beste beleggingsmakelaar op de Belgische markt sinds zijn lancering in 2016, ongeacht het risicoprofiel dat wordt overwogen. Tijdens deze periode brachten onze portefeuilles 3,1% tot wel 11,7% extra rendement op in vergelijking met concurrerende oplossingen. Lees meer over onze geweldige historische prestaties in de onderstaande infografiek en op onze startpagina.

Easyvest beperkte de daling in 2018

Ondanks de daling op de aandelenmarkten, slaagde Easyvest erin om de daling aanzienlijk te beperken en wisten we ons opnieuw te onderscheidden in 2018 als de beste beleggingsmakelaar die in België actief is voor alle beleggingsprofielen, én daarmee tot 7,4% beter doet dan onze concurrenten. Deze realiteit druist in tegen de bewering dat actieve vermogensbeheerders adequaat kunnen reageren of zelfs kunnen anticiperen op een daling van de markt om de verliezen te beperken. Onze analyse die de risico's van actief vermogensbeheer bij een dalende markt benadrukt, werd aldus opnieuw bevestigd in 2018.

Is het kalenderjaar representatief voor de gemiddelde marktprestaties?

Het is gebruikelijk om de financiële prestaties te berekenen op basis van een kalenderjaar, wat in feite een willekeurige en dubieuze praktijk is! Mochten we het jaar 2018 een kwartaal eerder hebben afgesloten, dan schommelen de prestaties van onze portefeuilles tussen 8,4% en 23,0% sinds 2016, wat dubbel zoveel rendement betekent. De jaarlijkse barometer blijkt niet altijd representatief voor de gemiddelde marktprestaties en kan leiden tot verkeerde interpretaties en frustraties. De slimme belegger moet afstand nemen van de korte-termijn marktvolatiliteit om zich te concentreren op het langetermijndoel.

Betere terugkerende prestaties

De superieure rendementen van Easyvest tussen 2016 en 2018 zijn niet verrassend en zijn in lijn met wat werd waargenomen tussen 2006 en 2016. Het bewijst wederom de toegevoegde waarde en relevantie van de niet-speculatieve beleggingsaanpak die door Easyvest wordt gehanteerd.

Redenen voor dit succes

Het significante verschil in prestaties tussen onze passieve benadering en traditioneel actief vermogensbeheer is hoofdzakelijk te wijten aan de suboptimale investeringsbeslissingen van actieve beheerders die proberen de markt te verslaan, de overheadkosten die verbonden zijn aan actief vermogensbeheer (bijvoorbeeld transactiekosten, belastingen op handelsactiviteiten) alsook de hoge beheerskosten die worden aangerekend door traditionele spelers.

Wat is de basis voor deze vergelijking?

Onze vergelijkende studie beschouwt alle dominante commerciële en zakelijke banken die actief zijn in België. We observeerden de jaarlijkse prestaties van beleggingsoplossingen die het meest worden aangeboden aan beleggers en overwogen drie risicoprofielen: laag (Easyvest 3), gemiddeld (Easyvest 5) en hoog (Easyvest 8). Sommige oplossingen worden aangeboden in de vorm van één fonds; andere in de vorm van een fondsenportefeuille.

2018-performance-infography

We laten uw vermogen toenemen op een slimme, eenvoudige en low-cost wijze.

Door op deze site te blijven surfen, accepteert u het gebruik van cookies om publieksstatistieken uit te voeren en om u gepersonaliseerde inhoud aan te bieden. Akkoord