chat icon
Matthieu Remy

Matthieu Remy

27 May 2021
Delen op Linkedin Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Twitter

Behind easyvest: neem een kijk achter de schermen

Een expert worden in trackers, aandelen, obligaties, de werking van de markt: dit is uiteraard wat we wensen voor alle (toekomstige) Easyvest-klanten. Maar dat niet alleen! Met Behind Easyvest nemen we u mee achter de coulissen van ons bedrijf. De reden voor het initiatief ontdekt u in deze blog.

Behind easyvest: neem een kijk achter de schermen

Kennis delen zit in ons DNA

Uit de rebranding die we voeren, blijkt dat het dominante archetype van het merk easyvest dat van de "Sage" is: een vertrouwde informatiebron die helpt om de wereld beter te begrijpen. Van nature delen we onze kennis dan ook graag, en dat gaat verder dan de financiële wereld. Het onthullen van onze activiteiten, het delen van onze successen en mislukkingen in elk van de dimensies van easyvest - technisch, juridisch, commercieel - beantwoordt ook aan dit verlangen.

Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het "Fin", "Tech" of beide

Behind easyvest zal geen reeks blogs zijn die specifiek gericht is op beleggers, maar vooral op diegenen die geïnteresseerd zijn in startups en fintechs in het bijzonder. We zullen de uitdagingen bespreken die bijna alle Belgische startups tegenkomen, op basis van onze ervaring en ons financiële prisma, maar met algemene lessen. We willen onze klanten tonen "wie achter het masker schuilt": achter onze investeringsplannen en onze applicatie schuilen er gezichten en problemen die u misschien beter wilt leren kennen.

De wereld van verzekeren en beleggen ontrafelen

Het is altijd onze bedoeling geweest om de status quo van de financiële sector in twijfel te trekken, via de producten die we aanbieden, de manier waarop we ze distribueren en natuurlijk door de manier waarop we communiceren. Achter easyvest licht de sluier op van wat er zich afspeelt in de doorgaans verstilde huiskamers van een investeringsfonds of verzekeringsmakelaar. Omdat we meer geloven in de kracht van collectieve intelligentie dan in de kracht van geheimhouding. En omdat er meer te leren is van het dagelijkse leven van elk lid van ons team dan van een persbericht ;-)

De levenscyclus van startups in België doorbreken

Er is geen twijfel mogelijk dat Silicon Valley-verhalen een inspiratie zijn voor elke ondernemer of aspirant-ondernemer. Maar Europa en België hebben onmiskenbare specifieke kenmerken, waar velen van ons mee te maken hebben gehad. Arbeidsrecht, fiscaliteit, investeringsklimaat, taalgebruik... de Belgische markt is bezaaid met valkuilen en we hebben er alles aan om elkaars fouten te kennen om deze zelf te kunnen vermijden.

Binnenkort: hoe u uw "product-market fit" kunt vinden

Aangezien deze uitdagingen niet altijd even goed aan bod komen in de Belgische media, zijn we erg enthousiast om ze te delen. U moet al weten dat de eerste blog van Behind easyvest zal gaan over het proces dat we hebben geïntroduceerd om de "marktfitheid" van ons aanbod te beoordelen, dat wil zeggen de mate waarin een product of dienst voldoet aan de marktvraag. Een relatief eenvoudig proces om te implementeren… maar erg krachtig en dat voor veel verrassingen zorgde.

Delen op Linkedin Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Twitter

Note: Dit artikel werd geschreven toen Easyvest door de FSMA werd erkend en gereglementeerd als agent voor bank- en beleggingsdiensten.

Easyvest is een merk van EASYVEST NV, ondernemingsnummer 0631.809.696, erkend en gereglementeerd door de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) als vermogensbeheerder en verzekeringsmakelaar, met maatschappelijke zetel te De Praeterestraat 2/4, 1000 Brussel, België. Copyright 2024 EASYVEST NV. Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Historische prestaties, verwachte rendementen of statistische voorspellingen weerspiegelen mogelijks niet de werkelijke toekomstige prestaties. Alle financiële beleggingen houden risico's in en kunnen tot verliezen leiden.