chat icon
Camille Van Vyve

Camille Van Vyve

14 Feb 2024
Delen op Linkedin Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Twitter

Maak kennis met Andrés van easyvest

Andrés Jorge Buysse, 33 jaar. Locatie : Gent. Functie : Customer Success Manager.

Maak kennis met Andrés van easyvest

Als Brusselse start-up waarbij de meerderheid Franstalig is, is het niet evident om Nederlandtalige werknemers aan te trekken. Had je geen schrik?

Eigenlijk niet, op de middelbare school (College Melle) zaten er heel wat Franstalige leerlingen in mijn klas, wat ervoor zorgde dat het niveau van het frans vrij hoog was en we echt wel ons best moesten doen om mee te zijn. Maar goed ik pluk er nog steeds de vruchten van. Op latere leeftijd, toen ik aan de slag ging bij TreeTop Asset Management, kwam ik een eerste keer terecht in volledig Franstalig bedrijf, best wel spannend maar een super ervaring. Uiteindelijk is dit nog steeds de beste manier om een taal te leren of te onderhouden. Bij easyvest ga ik mij hoofdzakelijk bezighouden met de uitbouw van de activiteiten in Vlaanderen. En in ieder geval wordt Engels nu de norm bij easyvest !

De Vlamingen overtuigen om te beleggen via easyvest … een grote uitdaging?!

Of het nu Vlamingen zijn of niet, ik denk simpelweg dat het grootste gedeelte van onze potentiële klanten nog te veel focust op de traditionele kanalen – de klassieke banken – en er zich te weinig van bewust zijn dat er nog heel wat andere (lees: goedkopere) alternatieven zijn om hun geld te beheren. Door vertrouwen te stellen in het concept van passief beleggen en door te bewijzen dat we competitief zijn met traditionele private banken, kunnen we vrijwel iedereen overtuigen...denk ik dan ;-)

Heb jijzelf al nagedacht over jouw pensioen?

Eerlijk gezegd, neen. Dat is momenteel nog een ver-van- mijn-bed-show, stel mij die vraag gerust nog eens binnen een paar jaar 😉 uiteraard is het wel belangrijk om geld te sparen, plannen te maken en regelmatig van het leven te genieten. Wat ik wel constateer is dat jongere generaties zich meer en meer gaan interesseren zijn in de wondere wereld van de beurs alsook in cryptomunten (ik heb er zelf ook). Bovendien zijn deze generaties enorm nieuwsgierig, gezond kritisch en allergisch aan onverantwoorde hoge kosten. easyvest heeft hier in mijn ogen de ideale oplossing. Een sterk merk, een unieke applicatie, zeer concurrentiële tarieven, een uitstekende service. Kortom alles wat mensen nodig hebben om zich zo goed mogelijk te laten bijstaan bij het beheren van hun vermogen anno 2021.

Een paar jaar geleden consulteerde je een jobcoach met als resultaat dat je sterk twijfelde om de bancaire sector te verlaten en te opteren voor een carrière als militair of agent. Geen spijt?

In retrospect, neen. Destijds had ik het even gehad met voortdurend achter een bureau te zitten en mocht het allemaal wel wat dynamischer en spannender zijn. Ik ben mij weldegelijk gaan informeren maar heb toen toch besloten om actief te blijven in de financiële wereld, het is en blijft een enorm leerrijke omgeving. Ik tracht wel zoveel mogelijk verschillende sporten te beoefenen (voetbal, lopen, squashen, zwemmen) wat enorm deugd doet en echt helpt om je hoofd volledig leeg te maken na een werkdag.

Wat dachten jouw vrienden en familie ervan toen je besloot om voor easyvest te gaan werken?

Quasi niemand kende het bedrijf an sich, maar iedereen was het er wel unaniem mee eens dat het dringend tijd is om de banksector en de manier van beleggen heruit te vinden. En geef toe de fintech’s zijn de toekomst. Na lang wikken en wegen heb ik dan toch besloten om de sprong te wagen. Af en toe een risico nemen in het leven: het moet kunnen.

Delen op Linkedin Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Twitter

Note: Dit artikel werd geschreven toen Easyvest door de FSMA werd erkend en gereglementeerd als agent voor bank- en beleggingsdiensten.

Easyvest is een merk van EASYVEST NV, ondernemingsnummer 0631.809.696, erkend en gereglementeerd door de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) als vermogensbeheerder en verzekeringsmakelaar, met maatschappelijke zetel te De Praeterestraat 2/4, 1000 Brussel, België. Copyright 2024 EASYVEST NV. Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Historische prestaties, verwachte rendementen of statistische voorspellingen weerspiegelen mogelijks niet de werkelijke toekomstige prestaties. Alle financiële beleggingen houden risico's in en kunnen tot verliezen leiden.