chat icon
Camille Van Vyve

Camille Van Vyve

14 Mar 2022
Delen op Linkedin Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Twitter

Maak kennis met Antoine van easyvest

Antoine Bouvy, 42 jaar oud. Woonplaats: Tervuren. Functie: Chief Marketing Officer.

Maak kennis met Antoine van easyvest

Na 15 jaar in een reclamebureau te hebben gewerkt, zet je nu de stap naar een financiële start-up. Waarom deze grote stap en waarom nu?

Ook al is de  reklamewereld een nogal "wrede" wereld, met veel druk, na 15 jaar kom je toch in een zekere comfortzone terecht. Ik wilde verandering, zelf richting kunnen geven aan de dingen in plaats van te ondergaan wat klanten opleggen. Ik had natuurlijk de mogelijkheid om van bureau te veranderen... maar ik voelde dat ik een drastische verandering nodig had zonder al mijn opgedane ervaring van tafel te vegen.

Dat wil zeggen?

Laten we zeggen dat ik mezelf geen loodgieter of schrijnwerker zag worden, maar dat ik mijn ervaring in een andere context nuttig wilde maken. Bij bureaus had ik klanten die al bijna alles op marketinggebied hadden gezien en meegemaakt: met teams van soms enkele tientallen mensen hadden ze al allerlei campagnes gedaan. Bij easyvest valt er nog heel wat uit te bouwen, en dat is het boeiende.

Wat worden uw prioriteiten?

Ik wil easyvest bij zoveel mogelijk Belgen, zelfs Europeanen, bekend maken. Daarvoor is het eerst nodig om de bekendheid van easyvest, de zogenaamde "brand awareness", te versterken. Tot nu toe werd die naamsbekendheid vooral verworven via de netwerken van het team - en met succes - maar we moeten een versnelling hoger schakelen, met name door over te schakelen op betaalde kanalen en door het mechanisme van de mond-tot-mondreclame te professionaliseren. Dit alles binnen de budgetten van een start-up, dus we zullen creatief en efficiënt moeten zijn!

Wat voor soort investeerder bent u?

Ik heb geen financiële achtergrond, dus ik ben een nogal voorzichtige investeerder. Ik test dingen op kleine schaal en zodra ik er zeker van ben, ga ik verder. Passief beleggen past goed bij mij omdat ik niet van plan ben de markten dagelijks te volgen om winnende trades te doen. Ik hou van deze zeer pragmatische en rationele aanpak.

Andere passies buiten marketing en communicatie?

Sport en muziek. Ik zing elke zondag in een amateur rockband, en ik luister naar een verscheidenheid aan muziek: rock, techno, reggae...

Delen op Linkedin Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Twitter

Note: Dit artikel werd geschreven toen Easyvest door de FSMA werd erkend en gereglementeerd als agent voor bank- en beleggingsdiensten.

Easyvest is een merk van EASYVEST NV, ondernemingsnummer 0631.809.696, erkend en gereglementeerd door de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) als vermogensbeheerder en verzekeringsmakelaar, met maatschappelijke zetel te De Praeterestraat 2/4, 1000 Brussel, België. Copyright 2024 EASYVEST NV. Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Historische prestaties, verwachte rendementen of statistische voorspellingen weerspiegelen mogelijks niet de werkelijke toekomstige prestaties. Alle financiële beleggingen houden risico's in en kunnen tot verliezen leiden.