chat icon
Matthieu Remy

Matthieu Remy

28 Apr 2021
Delen op Linkedin Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Twitter

Maak kennis met Camille van easyvest

Camille Van Vyve, 37 jaar, getrouwd, 3 kinderen. Locatie: Mexico City Functie: Content Strategist.

Maak kennis met Camille van easyvest

Waarom wilde je werken bij easyvest?

Corentin! We gingen samen naar de universiteit en volgden Business Engineering aan de UCL. De goede oude tijden… Hoewel we daarna elk een complete andere weg insloegen, bleven we hele goede vrienden. Toen easyvest op zoek was naar iemand die gespecialiseerd was in contentcreatie, én ik zelf een kleine verschuiving had gemaakt van pure journalistiek naar contentstrategie voor tech startups, vonden we elkaar. Het goede aan COVID was dat niemand er bezwaar tegen had dat ik deze opdracht uitvoer vanuit Mexico, waar we ons al twee jaar bevinden vanwege het werk van mijn man.

Wat is jouw rol in het team?

Ik ben de huisjournaliste. Ik onderzoek en schrijf blogposts over onderwerpen die mogelijk interessant zijn voor onze klanten en leads. Ik probeer deze inhoud op de meest effectieve manier aan de man te brengen - bijvoorbeeld via onze website, e-mails en posts op sociale media. Maar ik stuur het ook door naar 'echte' journalisten wanneer het onderwerp een breder publiek verdient.

Wat vind je leuk aan je job?

De constante zoektocht naar de juiste factoren. Het onderwerp en de inhoud alleen zijn niet voldoende: je moet de machine blijven oliën om de juiste mensen op het juiste moment te bereiken. Deze "finetuning" gebeurt in nauwe samenwerking met Antoine, onze CMO. En dat vereist ook afwegingen: wat ik persoonlijk beschouw als een goede blogtitel, is misschien niet de beste titel om goed te scoren op Google, bijvoorbeeld. Het is niet allemaal zwart-wit, maar het belangrijkste is om de impact van onze acties direct te kunnen meten.

Wat is een cruciaal moment in je carrière?

Ik raak steeds meer overtuigd van het belang van mensen bij de ontwikkeling van een professionele carrière. Ik begon te werken bij easyvest onder impuls van twee studievrienden, Corentin en Matthieu. Ik begon Wilfried magazine met twee oud-collega's van Roularta - het bedrijf dat Trends magazine publiceert en waarvoor ik 10 jaar heb gewerkt. Mijn ervaring bij Riaktr staat niet los van een interview met de toenmalige CEO, Sébastien Deletaille, voor een artikel voor Trends-Tendances. De scharnieren van mijn carrière zijn in mijn geval altijd mensen geweest.

Wat is jouw droom?

In lijn met de rest: een roman schrijven.

heb je ergens spijt van?

Soms denk ik bij mezelf dat ik een meer wetenschappelijke studie had moeten doen. Marketing, financiën, communicatie zijn vakken die gemakkelijker op het werk kunnen worden geleerd dan de harde wetenschappen - waar ook informatica bij hoort. En ik kan nog steeds niet van dit ietwat ouderwetse idee afkomen dat échte vooruitgang uit de wetenschap komt.

Waar zie je easyvest over twee jaar?

Ik denk dat het ons zal lukken om een sterk merk neer te zetten, met een zeer herkenbare visuele identiteit. En ik zou graag willen dat we de uitdaging aangaan om de leidende pensioenplanningsapp van België te worden. Het productteam ontwikkelt momenteel iets heel innovatiefs: om dit doen slagen, zal er veel educatie en communicatiewerk nodig zijn!

Delen op Linkedin Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Twitter

Note: Dit artikel werd geschreven toen Easyvest door de FSMA werd erkend en gereglementeerd als agent voor bank- en beleggingsdiensten.

Easyvest is een merk van EASYVEST NV, ondernemingsnummer 0631.809.696, erkend en gereglementeerd door de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) als vermogensbeheerder en verzekeringsmakelaar, met maatschappelijke zetel te De Praeterestraat 2/4, 1000 Brussel, België. Copyright 2024 EASYVEST NV. Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Historische prestaties, verwachte rendementen of statistische voorspellingen weerspiegelen mogelijks niet de werkelijke toekomstige prestaties. Alle financiële beleggingen houden risico’s in en kunnen tot verliezen leiden.