chat icon
Camille Van Vyve

Camille Van Vyve

23 Jun 2021
Delen op Linkedin Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Twitter

Maak kennis met Charles van easyvest

Charles de Brabandere, 35 jaar oud, 2 kinderen. Locatie: Brussel. Functie: Chief Technology Officer.

Maak kennis met Charles van easyvest

In 2018 werd je, naast de twee oprichters, de eerste werknemer van easyvest. Was het moeilijk om die plek in te vullen?

Het gebeurde op een heel natuurlijke manier. Het moet gezegd zijn dat ik een gelijkaardige achtergrond had als die van Matthieu en Corentin: afgestudeerd van dezelfde faculteit, alle drie met consultingervaring. Vanaf het begin zaten we op dezelfde lijn. Daarnaast heeft de nummer 3 zijn verschillende voor- en nadelen: aan de ene kant was het geweldig om op alles een impact te hebben en betrokken te zijn bij alle discussies. Aan de andere kant zijn er tijden geweest dat ik een standpunt moest innemen ten gunste van de een of de andere mening. Bij sommige van die standpunten voelde ik me op mijn gemak, bij andere iets minder.

Toch heb je jezelf gezworen nooit in de bank- en verzekeringswereld te werken...

Dat is waar! Toen ik voor het eerst andere oorde, dan Deloitte begon te verkennen, dacht ik bij mezelf: "alles behalve bankieren en verzekeren". Maar uiteindelijk proberen we bij easyvest alles weg te werken wat mij stoort in deze sector: het omslachtige. We zijn een soort Uber van bankieren en verzekeren, en dat is wat ik er leuk aan vind.

Hoe zie je de huidige groei van easyvest na drie jaar "en petit comité" ?

Ik wacht hier al lang op: het begint te versnellen. Ik ben dan ook verheugd dat de financieringsronde succesvol was, dat het team is gegroeid en dat de projecten die op de hoek van de tafel zijn blijven liggen, eindelijk zijn opgestart. Ook persoonlijk is het spannend: naarmate het productteam groeit, krijg ik een nieuwe rol in het bedrijf, waar ook interne strategie bij hoort. Dat interesseert me niet alleen, maar het is ook een extra veld waarin ik me kan verdiepen.

Hoe definieer je vandaag je rol als CTO?

Ik ben verantwoordelijk voor de ontwikkelings- en IT-architectuurteams - John houdt het toezicht op het ontwerp; ik houd toezicht op de technische kenmerken. We volgen de Agile-methodiek, wat inhoudt dat we externe en interne klanten elke twee weken van nieuwe features voorzien om feedbackloops zoveel mogelijk te versnellen. En daarnaast coördineer ik meer strategische projecten die technische implicaties hebben, bijvoorbeeld de integratie van onze systemen met die van externe partners.

Wat is je mooiste herinnering tot nu toe aan easyvest?

Een gezamenlijk weekend aan de Belgische kust om de groeistrategie van easyvest te bepalen en de fondsenwerving voor te bereiden. De dynamiek was geweldig, ik heb er goede herinneringen aan. Ik hoop dat er nog veel meer zullen komen ;-)

Delen op Linkedin Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Twitter

Note: Dit artikel werd geschreven toen Easyvest door de FSMA werd erkend en gereglementeerd als agent voor bank- en beleggingsdiensten.

Easyvest is een merk van EASYVEST NV, ondernemingsnummer 0631.809.696, erkend en gereglementeerd door de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) als vermogensbeheerder en verzekeringsmakelaar, met maatschappelijke zetel te De Praeterestraat 2/4, 1000 Brussel, België. Copyright 2024 EASYVEST NV. Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Historische prestaties, verwachte rendementen of statistische voorspellingen weerspiegelen mogelijks niet de werkelijke toekomstige prestaties. Alle financiële beleggingen houden risico's in en kunnen tot verliezen leiden.