chat icon
Camille Van Vyve

Camille Van Vyve

14 Feb 2024
Delen op Linkedin Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Twitter

Maak kennis met Pierre van easyvest

Pierre Vanobbergen, 23 jaar oud. Locatie: Brussel. Functie: Full Stack Developer.

Maak kennis met Pierre van easyvest

easyvest is eerder een comeback voor jou, toch?

Ja! In mijn 3de bachelor informatica liep ik stage bij easyvest. In feite had Matthieu het me al eerder voorgesteld, maar ik was toen nog niet zeker genoeg van mezelf: ik wou mijn vaardigheden eerst liever ergens aanscherpen voordat ik bij easyvest aan de slag ging. Dit jaar, de laatste van mijn opleiding, had ik erg veel vrije tijd omwille van de COVID-pandemie. Ik kreeg een tweede project aangeboden, dat ik met plezier accepteerde.

Wat vind je leuk aan easyvest?

Het feit dat je vanaf dag één 100% vertrouwd wordt, hoe ervaren je ook bent. Toen ik twee jaar geleden hier begon, kreeg ik te horen: "We moeten een mobiele applicatie ontwikkelen, je hebt vier maanden, bouw iets voor ons!". Ik begon met niets, we moesten een app ontwikkelen die we in de loop van de tijd konden onderhouden en die compatibel was met Android en iOS. Ik werkte als een gek en na 3 maanden had ik een V1 klaar. Toen Charles en Matthieu me vertelden dat ze een e-mail gingen sturen naar de klanten en we zagen dat de app gretig gedownload werd, was dat echt een enorme voldoening.

Wat is jouw uitdaging dit jaar?

Er zijn er al verschillende geweest, maar vanuit het oogpunt van de klant is de belangrijkste misschien wel de herontwikkeling van DocuSign, een toepassing voor het digitaal ondertekenen van PDF's. Dit was een grote prioriteit voor easyvest om de klantervaring te vergemakkelijken, maar om verschillende redenen konden we geen gebruik maken van een bestaande oplossing. Dus heb ik zelf onze eigen oplossing voor e-handtekeningen ontwikkeld, die nu vrijwel operationeel is.

Je bent nog maar net afgestudeerd; Ik kan me voorstellen dat je nog lang niet aan je pensioen denkt?

Ik denk er niet zo over na, maar ik denk aan mijn toekomst. Ik besef dat je nu moet investeren om je toekomst veilig te stellen. Zodra ik een stabiel inkomen heb, zal ik een deel daarvan beleggen.

Plan je een derde project bij easyvest?

Ik vind het een leuk idee, maar tegelijkertijd vraag ik me af of ik misschien liever verder wil studeren. Mijn schooljaren gingen heel snel voorbij en vandaag voel ik me vooral een generalist, goed in wat ik doe, maar niet overdreven goed in iets in het bijzonder. Waarom geen aanvullende training volgen in cybersecurity, Artificiële intelligentie of machine learning? Het kunnen verwerken van grote datasets is echt een belangrijke vaardigheid geworden.

Delen op Linkedin Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Twitter

Note: Dit artikel werd geschreven toen Easyvest door de FSMA werd erkend en gereglementeerd als agent voor bank- en beleggingsdiensten.

Easyvest is een merk van EASYVEST NV, ondernemingsnummer 0631.809.696, erkend en gereglementeerd door de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) als vermogensbeheerder en verzekeringsmakelaar, met maatschappelijke zetel te De Praeterestraat 2/4, 1000 Brussel, België. Copyright 2024 EASYVEST NV. Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Historische prestaties, verwachte rendementen of statistische voorspellingen weerspiegelen mogelijks niet de werkelijke toekomstige prestaties. Alle financiële beleggingen houden risico's in en kunnen tot verliezen leiden.