chat icon
Camille Van Vyve

Camille Van Vyve

10 May 2021
Delen op Linkedin Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Twitter

Maak kennis met Quentin van easyvest

Quentin Petit, 34 jaar oud. Locatie: Brussel. Functie: Head of Legal.

Maak kennis met Quentin van easyvest

Hoe ben je bij easyvest terechtgekomen?

Ik was al geïnteresseerd in fintech toen ik als advocaat werkte bij Buyle Legal, een kantoor dat gespecialiseerd is in bank- en financieel recht. Charles - de CTO van easyvest, die ik ken van op de universiteit – overtuigde me om mee te doen aan het project, initieel als consultant. Op dat moment had ik met twee partners Handyfriend gelanceerd, een platform om kwetsbare gezinnen in contact te brengen met zorgverleners. Het was ideaal om dit te combineren met een rol als adviseur. Wat later hebben we vanwege Covid-19 Handyfriend verkocht en tegelijkertijd versnelde easyvest haar groei, waardoor ik me er 100% aan kon wijden.

Wat is je rol?

Als Head of Legal ben ik verantwoordelijk voor de naleving van de wettelijke vereisten door het bedrijf, maar ook voor de eigen beloften. Mensen vertrouwen ons hun geld toe, we zijn het onszelf verplicht om ons voorbeeldig te gedragen. Onze branche is onderworpen aan een extreem veeleisende en evoluerende wetgeving: we moeten het bedrijf constant begeleiden. Uiteindelijk is het ook mijn rol om de belangen van easyvest te verdedigen in onderhandelingen met derden, commerciële partners, de financiële toezichthouder, enz.

Welk soort belegger ben jij?

Ik ben vooral voorzichtig en een beetje speels. Ik investeer eigenlijk voornamelijk in fondsen en trackers, waardoor ik een gediversifieerde portefeuille heb. Omdat ik het leuk vind en omdat ik graag leer over specifieke aandeelen of cryptocurrencies, doe ik nu en dan ook wat meer risicovolle beleggingen. Maar dit blijft beperkt tot kleine bedragen en duurt nooit lang.

Wat definieert een goede collega voor jou?

Iemand die luistert als het tijd is om samen te werken - of het nu een vergadering is of zelfs een simpele e-mail. Wie liever een gemeenschappelijke oplossing vindt dan zijn eigen waarheid probeert op te leggen. En vooral iemand met wie je kunt lachen.

Als je je vrienden over easyvest vertelt, dan zeg je...

Dat dit een project is dat succesvol zal zijn en dat ze er goed aan zouden doen om erin te investeren. Niet alleen voor het financiële rendement, want ik geloof dat de ondersteuningsstrategie van easyvest gedurende de hele levensduur van de belegger, zó uniek is dat ze erop zouden moeten wedden.

Delen op Linkedin Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Twitter

Note: Dit artikel werd geschreven toen Easyvest door de FSMA werd erkend en gereglementeerd als agent voor bank- en beleggingsdiensten.

Easyvest is een merk van EASYVEST NV, ondernemingsnummer 0631.809.696, erkend en gereglementeerd door de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) als vermogensbeheerder en verzekeringsmakelaar, met maatschappelijke zetel te De Praeterestraat 2/4, 1000 Brussel, België. Copyright 2024 EASYVEST NV. Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Historische prestaties, verwachte rendementen of statistische voorspellingen weerspiegelen mogelijks niet de werkelijke toekomstige prestaties. Alle financiële beleggingen houden risico's in en kunnen tot verliezen leiden.