chat icon
Matthieu Remy

Matthieu Remy

06 Dec 2021
Delen op Linkedin Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Twitter

Is uw geld veilig bij easyvest?

Als u voor het eerst klant bent geworden of nog maar net kennis maakt met easyvest, vraagt u zich misschien af hoe we de veiligheid van het geld van onze klanten garanderen. Hieronder beantwoorden we deze vraag in 5 punten.

Is uw geld veilig bij easyvest?

Easyvest is ingeschreven in het register van het FSMA

Het FSMA is de "waakhond" ofwel regulator van de financiële sector in België. Haar missie is om de Klanten van financiële instellingen te beschermen door hen een eerlijke, transparante dienstverlening te garanderen. Easyvest is als bankagent en verzekeringsmakelaar geregistreerd bij de FSMA, die ervoor zorgt dat onze diensten en processen voldoen aan de toepasselijke regelgeving. Zoniet zou de FSMA onze handelsactiviteiten verbieden.

Uw vermogen wordt op uw naam op een aparte rekening gestort

Wanneer u geld belegt via easyvest, komt dit geld niet op onze bankrekening terecht, maar op een aparte rekening op uw naam bij een zogenaamde depotbank. Dit is een financiële instelling die als enige functie het aanhouden van uw vermogen heeft. Uw geld komt dus niet op de balans van easyvest terecht en kan u dus bijgevolg niet kwijtraken in het geval dat ons bedrijf failliet gaat.

Uw stortingen zijn verzekerd tot €100.000

De depotbank valt onder wat in België het "Waarborgfonds voor deposito's en financiële instrumenten" wordt genoemd. Dit instrument verzekert uw deposito's tot €100.000 en uw financiële instrumenten tot €20.000. Het komt tussen wanneer een instelling niet langer aan haar verplichtingen kan voldoen, in het bijzonder in geval van faillissement of fraude.

Onze IT-infrastructuur loopt voorop op het gebied van gegevensbescherming

Alle infrastructuur van easyvest wordt beheerd door bedrijven die worden beschouwd als experts op het gebied van cyberbeveiliging, zoals Salesforce, Amazon Web Services en Microsoft Azure. Hun diensten worden door veel banken en overheden gebruikt, waardoor easyvest automatisch kan profiteren van de meest geavanceerde beveiligingstechnologieën die op de markt beschikbaar zijn.

Passief beleggen is de minst risicovolle beleggingsstrategie op de aandelenmarkt

Easyvest is gespecialiseerd in passief beleggen, een strategie waarbij de markt wordt "gevolgd" in plaats van te proberen deze te verslaan. Wanneer u klant wordt bij easyvest, belegt u in gediversifieerde indexfondsen van staatsobligaties uit de eurozone en aandelen van over de hele wereld. Nulrisico bestaat zeker niet op de aandelenmarkt, maar met een dergelijke mate van diversificatie wordt dit risico sterk verminderd.

Delen op Linkedin Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Twitter

Note: Dit artikel werd geschreven toen Easyvest door de FSMA werd erkend en gereglementeerd als agent voor bank- en beleggingsdiensten.

Easyvest is een merk van EASYVEST NV, ondernemingsnummer 0631.809.696, erkend en gereglementeerd door de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) als vermogensbeheerder en verzekeringsmakelaar, met maatschappelijke zetel te De Praeterestraat 2/4, 1000 Brussel, België. Copyright 2024 EASYVEST NV. Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Historische prestaties, verwachte rendementen of statistische voorspellingen weerspiegelen mogelijks niet de werkelijke toekomstige prestaties. Alle financiële beleggingen houden risico's in en kunnen tot verliezen leiden.