chat icon
Camille Van Vyve

Camille Van Vyve

10 May 2023
Delen op Linkedin Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Twitter

Hoe beleggen in ETF's in België?

ETF's, of exchange-traded funds, zijn een populaire manier van beleggen vanwege hun eenvoud, diversificatie en kosten.

Investeren in ETF's in 3 stappen

Wat zijn ETF's?

Een ETF is een beleggingsfonds dat op de beurs wordt verhandeld. Het fonds is samengesteld uit een mandje van verschillende beleggingen, zoals aandelen, obligaties of grondstoffen. Door te beleggen in een ETF, belegt u in feite in al deze beleggingen tegelijkertijd. Hierdoor wordt het risico van uw beleggingen gespreid en is de kans op verlies kleiner dan wanneer u zou beleggen in slechts één belegging.

Voordelen van ETF's

ETF's hebben een aantal voordelen ten opzichte van andere beleggingsvormen. Ten eerste zijn de kosten van ETF's vaak lager dan die van traditionele beleggingsfondsen. Dit komt doordat ETF's passief worden beheerd, wat betekent dat er geen dure fondsmanagers nodig zijn om de beleggingen actief te beheren. Daarnaast zijn ETF's gemakkelijk verhandelbaar op de beurs, wat betekent dat u snel en eenvoudig uw beleggingen kunt aanpassen als de marktomstandigheden veranderen.

Beleggen in ETF's in België

In België zijn er verschillende ETF's beschikbaar op de beurs. De meest populaire ETF's volgen vaak de bekende beursindices, zoals de BEL 20, de S&P 500 of de Euro Stoxx 50. Door te beleggen in deze ETF's, belegt u in feite in de grootste bedrijven ter wereld. Daarnaast zijn er ook ETF's beschikbaar die zich richten op specifieke sectoren, zoals technologie of duurzame energie.

Hoe kunt u beginnen met beleggen in ETF's?

Als u wilt beginnen met beleggen in ETF's, kunt u dit doen via een online broker. Er zijn verschillende online brokers actief in België die het mogelijk maken om te beleggen in ETF's. Bij het kiezen van een broker is het belangrijk om te letten op de kosten, het aanbod van ETF's, het gemak van het openen van de rekening, het afhandelen van belastingen, enz. Vervolgens moet u een precies idee hebben van de portefeuille die u wilt opbouwen en de ETF's die u wilt selecteren, omdat de broker slechts een tussenpersoon is.

Een ETF-broker of ETF-adviseur kiezen?

Als u een beginner bent, kunt u beter advies inwinnen over het opbouwen en beheren van uw portefeuille. Als leider portefeuillebeheerder voor indexbeheer in België is easyvest de ideale partner voor wie wil beleggen in ETF's uit België. Afhankelijk van uw risicoprofiel bieden wij 10 portefeuilles op basis van aandelen- en obligatie-ETF's. Onze tarieven behoren tot de laagste op de markt en we bieden persoonlijk advies, naast een digitale app waarmee u uw portefeuille in realtime kunt volgen.

Conclusie

Beleggen in ETF's is een aantrekkelijke optie voor beleggers die op zoek zijn naar een eenvoudige en goedkope manier om hun geld te laten groeien. Door te beleggen in ETF's, spreidt u uw risico en kunt u profiteren van de groei van de markt. Als u ervoor kiest om het niet alleen te doen, kan easyvest een goede optie zijn, met een sterke track record op het gebied van beleggen in ETF's in België, tegen zeer lage kosten. Neem gerust contact op met onze adviseurs om meer te weten over onze aanpak en onze ETF-portefeuilles.

Delen op Linkedin Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Twitter
Easyvest is een merk van EASYVEST NV, ondernemingsnummer 0631.809.696, erkend en gereglementeerd door de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) als vermogensbeheerder en verzekeringsmakelaar, met maatschappelijke zetel te De Praeterestraat 2/4, 1000 Brussel, België. Copyright 2024 EASYVEST NV. Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Historische prestaties, verwachte rendementen of statistische voorspellingen weerspiegelen mogelijks niet de werkelijke toekomstige prestaties. Alle financiële beleggingen houden risico's in en kunnen tot verliezen leiden.