chat icon
Camille Van Vyve

Camille Van Vyve

23 Jan 2024
Delen op Linkedin Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Twitter

Wat is the MSCI World Index en hoe kan ik erin beleggen?

Leer alles over de MSCI World Index en hoe u erin kunt beleggen. Deze uitgebreide gids behandelt alles wat u moet weten.

MSCI World Index, landenallocatie

Wat is de MSCI World-index?

De MSCI World Index is een beursindex die de prestaties volgt van large- en mid-capaandelen in 23 ontwikkelde landen over de hele wereld. Het is een benchmark voor wereldwijde aandelenbeleggers en biedt een uitgebreid beeld van de beursprestaties van ontwikkelde landen. De index wordt gewogen op basis van marktkapitalisatie, wat betekent dat de grootste bedrijven een grotere invloed hebben op de prestaties van de index. De MSCI World Index omvat bedrijven uit een breed scala van sectoren, waaronder technologie, gezondheidszorg, financiële dienstverlening en consumentengoederen.

Geschiedenis van de MSCI World Index

De MSCI World Index werd voor het eerst geïntroduceerd in 1969 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest algemeen erkende benchmarks voor wereldwijde aandelenbeleggers. In de loop der jaren heeft de index verschillende wijzigingen ondergaan, waaronder de toevoeging van nieuwe landen en de verwijdering van andere.

Hoe is de MSCI World Index opgebouwd?

De MSCI World Index is samengesteld met behulp van een free float-marktkapitalisatiemethode, wat betekent dat alleen rekening wordt gehouden met de aandelen die beschikbaar zijn voor handel op de markt. De index wordt driemaandelijks herzien en halfjaarlijks opnieuw samengesteld om ervoor te zorgen dat deze de beursprestaties van ontwikkelde landen over de hele wereld nauwkeurig weergeeft.

Hoe kan ik de MSCI World Index kopen?

Beleggers kunnen blootstelling aan de MSCI World Index verwerven door te beleggen in exchange-traded funds (ETF's) die de index volgen. Er zijn verschillende ETF's die de MSCI World Index volgen en deze zijn verkrijgbaar via de meeste online brokers. Wilt u dit niet zelf regelen, dan is Easyvest een eenvoudige en goedkope oplossing. Haar indexportefeuilles bestaan ​​uit een wereldwijde aandelen-ETF en een obligatie-ETF uit de eurozone en leveren opmerkelijke prestaties op de lange termijn. Aarzel niet om een ​​online simulatie te doen!

 
         

Voordelen van beleggen in de MSCI World Index

Beleggen in de MSCI World Index biedt beleggers blootstelling aan een breed scala aan ontwikkelde landen over de hele wereld. Deze diversificatie helpt het risico te verminderen en kan op lange termijn een stabieler rendement opleveren. Omdat de index wordt gewogen op basis van marktkapitalisatie, beleggen beleggers bovendien in de grootste en meest gevestigde bedrijven in elk land.

Historische prestaties van de MSCI World Index

Met de onderstaande simulator kunt u de historische prestaties van de MSCI World meten, en nog meer: ​​rekening houdend met uw risicobereidheid geeft de tool u de prestaties uit het verleden van een indexportefeuille die is aangepast aan uw profiel, zoals aangeboden door Easyvest.

 

Risico's van beleggen in de MSCI World Index

Zoals bij elke belegging zijn er risico's verbonden aan beleggen in de MSCI World Index. Omdat de index wordt gewogen op basis van marktkapitalisatie, zijn beleggers blootgesteld aan een grotere mate van risico in de grootste bedrijven. Omdat de index is samengesteld uit bedrijven uit ontwikkelde landen, biedt deze bovendien mogelijk geen blootstelling aan opkomende markten of kleinere bedrijven die mogelijk een groter groeipotentieel bieden.

Conclusie

De MSCI World Index is een populaire beursindex die beleggers blootstelling biedt aan large- en mid-capaandelen in ontwikkelde landen over de hele wereld. Beleggen in de index via ETF's is een eenvoudige en kosteneffectieve manier om blootstelling te krijgen aan een breed scala aan bedrijven. Zoals bij elke belegging zijn er risico's verbonden aan beleggen in de index, maar door de diversificatie en blootstelling aan gevestigde bedrijven is het voor veel beleggers een aantrekkelijke optie.

Veelgestelde vragen

Wat is de MSCI World-index? De MSCI World Index is een beursindex die de prestaties volgt van large- en mid-capaandelen in 23 ontwikkelde landen over de hele wereld.

Hoe is de MSCI World Index opgebouwd?

De MSCI World Index is samengesteld met behulp van een free float-marktkapitalisatiemethode, wat betekent dat alleen rekening wordt gehouden met de aandelen die beschikbaar zijn voor handel op de markt.

Kan ik beleggen in de MSCI World Index?

Ja, beleggers kunnen blootstelling aan de MSCI World Index verwerven door te beleggen in exchange-traded funds (ETF's) die de index volgen.

Wat zijn de voordelen van beleggen in de MSCI World Index?

Beleggen in de MSCI World Index biedt beleggers blootstelling aan een breed scala aan ontwikkelde landen over de hele wereld. Deze diversificatie helpt het risico te verminderen en kan op lange termijn een stabieler rendement opleveren.

Wat zijn de risico's van beleggen in de MSCI World Index?

Omdat de index wordt gewogen op basis van marktkapitalisatie, zijn beleggers blootgesteld aan een grotere mate van risico in de grootste bedrijven.

Delen op Linkedin Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Twitter

Hoe berekenen we prestaties?
Totaal rendement 0%
Jaarlijks rendement 0%
Déc 2013
Jan 2021
Easyvest is een merk van EASYVEST NV, ondernemingsnummer 0631.809.696, erkend en gereglementeerd door de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) als vermogensbeheerder en verzekeringsmakelaar, met maatschappelijke zetel te De Praeterestraat 2/4, 1000 Brussel, België. Copyright 2024 EASYVEST NV. Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Historische prestaties, verwachte rendementen of statistische voorspellingen weerspiegelen mogelijks niet de werkelijke toekomstige prestaties. Alle financiële beleggingen houden risico's in en kunnen tot verliezen leiden.