chat icon
Matthieu Remy

Matthieu Remy

14 Feb 2024
Delen op Linkedin Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Twitter

Easyvest, Belgische leider in indexbeleggen, haalt € 3,1M op

Brussel, 17 juni 2023. Easyvest, gespecialiseerd in indexbeleggen sinds 2016, heeft 3,1 miljoen euro opgehaald om een ​​nog persoonlijkere service te bieden en tegemoet te komen aan de behoeften van een steeds veeleisender cliënteel.

Corentin Scavée et Matthieu Remy, medeoprichters van Easyvest.

Met meer dan 100 miljoen euro aan beheerd vermogen, ondanks een turbulente markt, bevindt de vermogensbeheerder Easyvest zich op een cruciaal punt in haar ontwikkeling.

"De prestaties van indexbeleggen, via ETF's die marktindexen volgen, behoeven geen betoog meer. Dankzij ons uitstekende trackrecord en de kwaliteit van de service die we aan onze klanten bieden, zijn we een vertrouwde partner geworden voor het beheer van vermogen van hele families, bedrijven en bedrijfsleiders, en ook complexe gevallen van successieplanning en rekeningen in onverdeeldheid", aldus Matthieu Remy, oprichter en CEO. Het gemiddelde portefeuillegrootte bij Easyvest is bovendien aanzienlijk groter dan bij andere digitale financiële spelers.

In het Belgische landschap van beleggingsoplossingen positioneert Easyvest zich nu als een vermogensbeheerder die dicht bij private banking staat. Om deze unieke positie in België te versterken, hebben de historische aandeelhouders van Easyvest, waaronder de families Geuten, Philippson en Bouckaert, evenals Finance&Invest Brussels, besloten om extra middelen in te zetten, waardoor het bedrijf een nieuwe fase van haar ontwikkeling kan ingaan. "Dankzij hun bijdrage zal het aantrekken van nieuwe beheerders voldoen aan de behoeften van vermogende klanten en streven we ernaar om binnen een jaar 150 miljoen euro aan beheerd vermogen te bereiken", aldus Matthieu Remy.

Deze ontwikkeling is ook een goed voorbeeld van "digitalisering ten dienste van de mens". Dankzij een sterke automatisering van haar interne processen bevrijdt Easyvest haar beheerders van talloze puur administratieve taken waardoor ze zich volledig kunnen richten op hun klanten. De Beheerders van Easyvest kunnen zo een gepersonnaliseerde service bieden en zijn ook bekwaam in het beheren van de meest complexe vermogenssituaties.

"Deze nieuwe stap is goed nieuws voor al onze klanten, ongeacht de omvang van hun portefeuille. Financiële prestaties, digitalisering en eenvoud blijven fundamenteel in ons DNA. Onze klanten groeien met ons mee en we willen een langetermijnpartner zijn in elke fase van hun investeerdersleven", besluit Matthieu Remy.

Over Easyvest

Easyvest is een sterk gedigitaliseerde vermogensbeheerder die Belgen helpt om eenvoudige en performante beleggingsportefeuilles op te bouwen. Opgericht in 2016 door Matthieu Remy (Burgerlijk Ingenieur UCL, 2006, MBA Harvard Business School, 2012) en Corentin Scavée (Louvain School of Management, 2006), bedient Easyvest 1.700 klanten en beheert zij meer dan 100 miljoen euro aan beleggingen.

Delen op Linkedin Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Twitter
Easyvest is een merk van EASYVEST NV, ondernemingsnummer 0631.809.696, erkend en gereglementeerd door de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) als vermogensbeheerder en verzekeringsmakelaar, met maatschappelijke zetel te De Praeterestraat 2/4, 1000 Brussel, België. Copyright 2024 EASYVEST NV. Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Historische prestaties, verwachte rendementen of statistische voorspellingen weerspiegelen mogelijks niet de werkelijke toekomstige prestaties. Alle financiële beleggingen houden risico's in en kunnen tot verliezen leiden.