chat icon
Camille Van Vyve

Camille Van Vyve

17 Feb 2023
Delen op Linkedin Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Twitter

Elke leeftijd heeft zijn eigen beleggingsstrategie

U belegt niet op dezelfde manier, of met dezelfde doelstellingen, op 1-jarige (!) en op 75-jarige leeftijd. Om u te helpen bij uw financiële planning, biedt easyvest een reeks blogs over verstandig beleggen op 1, 25, 40, 65 en 75 jaar. In deze inleidende aflevering ziet u welke prioriteiten per leeftijdscategorie worden uitgewerkt.

A groeiende investeerder.

Beleggen op 1-jarige leeftijd: 18jaar om een mooi startkapitaal op te bouwen

Natuurlijk beslis je niet van jongs af aan zelf om te beleggen. Maar als u een ouder bent, stel uzelf dan de vraag voor uw kinderen! Het "jeugdspaarboek" is niet alleen uit de mode, maar brengt ook niets meer op... Met een beleggingshorizon van ongeveer twintig jaar, waarom zou u het spaargeld van uw kinderen niet in aandelen beleggen?

Beleggen op uw 25-ste: de basis leggen voor een succesvolle portefeuille

Op 25-jarige leeftijd stellen we onszelf vooral vragen. In deze blog proberen we de volgende vragen te beantwoorden:

  1. Moet je agressief beleggen als je jong bent?
  2. Wat is de lange termijn?
  3. Hoe bereidt u zich goed voor op de aankoop van onroerend goed?

Beleggen op uw 40-ste: tijd om doelen te stellen

Als je veertig bent, betekent dit meestal dat je financiën aanzienlijk verbeteren. Uw inkomen stijgt, ook al wordt een deel van uw vermogen waarschijnlijk gebruikt om een lening terug te betalen. Dit is het perfecte moment om duidelijke pensioendoelen te stellen en actie te ondernemen om deze te bereiken.

Beleggen op uw 65-ste: plan je pensioen

Binnenkort stopt u met werken of gaat u minder werken. Hoeveel hebt u nodig om van te leven tijdens uw pensioen? Om uw levensstijl te verzekeren en van deze mooie jaren te genieten, moet u het kapitaal dat u tijdens uw beroepsloopbaan hebt opgebouwd, verstandig beleggen.

Beleggen op uw 75-ste: bereid uw nalatenschap voor

U geniet van uw pensioen en heeft misschien een erfenis gekregen. Overweeg dan hoe u uw kinderen het best kunt helpen met hun persoonlijke en familiale plannen en bereid uw nalatenschap fiscaal optimaal voor.

Klanten van easyvest zijn tussen de 1 en 92 jaar oud

Bij easyvest openen we rekeningen voor zowel minderjarigen als negentigjarigen! Hoewel ze altijd een index- of passieve beleggingsstrategie volgen, passen onze portefeuilles zich door hun allocatie aan alle leeftijden en alle beleggingsdoelstellingen aan. In de volgende blogs van deze serie leest u wat de typische financiële zorgen van onze klanten zijn en welke oplossingen wij hen bieden. Of deze zorgen nu van u zijn of die van goede kennissen, aarzel niet om een simulatie op onze site te maken en contact op te nemen met onze adviseurs.

Lees ook de andere blogs uit de serie “Investeren volgens uw leeftijd”: investeren op 1-jarige leeftijd, investeren op 25-jarige leeftijd, investeren op 40-jarige leeftijd, investeren op 65-jarige leeftijd en investeren op 75-jarige leeftijd.

Delen op Linkedin Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Twitter
Easyvest is een merk van EASYVEST NV, ondernemingsnummer 0631.809.696, erkend en gereglementeerd door de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) als vermogensbeheerder en verzekeringsmakelaar, met maatschappelijke zetel te De Praeterestraat 2/4, 1000 Brussel, België. Copyright 2024 EASYVEST NV. Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Historische prestaties, verwachte rendementen of statistische voorspellingen weerspiegelen mogelijks niet de werkelijke toekomstige prestaties. Alle financiële beleggingen houden risico's in en kunnen tot verliezen leiden.