chat icon
Camille Van Vyve

Camille Van Vyve

14 Feb 2024
Delen op Linkedin Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Twitter

Uw financiële checklist voor 2024

Goede voornemens worden nu gemaakt! Nu het beursjaar net is geëindigd met een ongelooflijke +17%, geven we hieronder 6 tips mee om uw financiën te optimaliseren in 2024.

Vink de vakjes aan op uw financiële checklist voor 2024.

1. Start met beleggen

U heeft de stap nog niet gezet, misschien door gebrek aan tijd, kennis of gewoon uit uitstelgedrag? Gezien de huidige inflatie mag u niet meer twijfelen. Elk jaar dat uw spaargeld op een spaarrekening met laag rendement staat, holt uw koopkracht geleidelijk uit. Bovendien geldt bij beleggen één gouden regel: hoe eerder, hoe beter! Hoe langer uw beleggingshorizon, hoe meer u profiteert van het effect van samengestelde interest dat op lange termijn een exponentiële invloed heeft op uw spaargeld.

2. Bent u al belegger? Vraag een gratis audit aan van uw bestaande portefeuille

Goed nieuws, u heeft al een beleggingsportefeuille. Maar bent u er zeker van dat deze u redelijke prestaties biedt, op zijn minst vergelijkbaar met de markt? Easyvest biedt een gratis audit van uw bestaande portefeuille op basis van risiconiveau, kosten en historische prestaties. We vergelijken deze parameters met een vergelijkbare Easyvest-portefeuille qua risico om te beoordelen of uw beheerder daadwerkelijk zijn beloften naakomt. De conclusie van 2023 spreekt voor zich: 90% van de door ons geanalyseerde portefeuilles leverden minder goede prestaties op dan de markt.

3. Onderschat de kracht van aandelen niet

"Aandelen zijn veel te riskant" luidt het bij sommigen. Aandelen brengen uiteraard een zeker risico met zich mee, maar het wordt gematigd als u voldoende gediversifieerd bent. Bij Easyvest wordt diversificatie tot het uiterste gedreven, aangezien onze portefeuilles bestaan uit onder andere ETF van wereldwijde aandelen, die overeenkomt met 99% van de volledige belegbare markt. Met een gemiddeld langetermijnrendement van 7% per jaar is het erg lastig om beter te presteren dan de wereldwijde aandelenmarkt. Niet te vergeten dat 2023 investeerders een rendement van 17% heeft opgeleverd...

4. Beleg regelmatig

Bang om op het verkeerde moment te investeren? Wilt u niet instappen wanneer de markt daalt, maar ook niet wanneer deze stijgt? Om uzelf te behoeden voor deze zorgen, beleg dan regelmatig kleinere bedragen! Deze techniek van spreiding of "euro cost averaging" vermindert het risico op volatiliteit en vooral de stress die gepaard gaat met timing. Bij Easyvest kunt u van tevoren het bedrag en de frequentie van uw investeringen bepalen, zodat u op een rationele en gedisciplineerde manier kunt beleggen zonder er voortdurend aan te denken.

 
         

5. Denk aan uw pensioen

Hoeveel moet u op lange termijn beleggen voor uw pensioen? Met de Easyvest-app kunt u precies weten wat uw maandelijks inkomen zal zijn na pensionering, een ambitieuzer doel stellen als dit inkomen onvoldoende lijkt, en een beleggingsplan openen om dat doel te bereiken. De app stelt zelfs het maandelijkse te investeren bedrag voor om er te geraken. Een paar kliks en de kous is af!

6. Vraag advies

Toch nog niet klaar om de stap alleen te zetten? Dat is begrijpelijk! Bij Easyvest combineren we een hoog niveau van digitalisering met een ultrapersoonlijke service. In een paar minuten kunt u al een simulatie starten op onze website en vertrouwd raken met onze aanpak. Vervolgens kunt u een afspraak maken met een van onze beheerders die uw situatie zal analyseren en u het beste mogelijke advies zal geven.

Delen op Linkedin Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Twitter

Easyvest is een merk van EASYVEST NV, ondernemingsnummer 0631.809.696, erkend en gereglementeerd door de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) als vermogensbeheerder en verzekeringsmakelaar, met maatschappelijke zetel te De Praeterestraat 2/4, 1000 Brussel, België. Copyright 2024 EASYVEST NV. Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Historische prestaties, verwachte rendementen of statistische voorspellingen weerspiegelen mogelijks niet de werkelijke toekomstige prestaties. Alle financiële beleggingen houden risico's in en kunnen tot verliezen leiden.