chat icon
Camille Van Vyve

Camille Van Vyve

29 Dec 2023
Delen op Linkedin Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Twitter

Opmerkelijke stijging van +16,6% voor wereldwijde aandelen in 2023

Terwijl 2022 eindigde met een daling van -12,5%, sluit 2023 feestelijk af op de aandelenmarkten. Dit is niet alleen goed nieuws voor beleggers, maar het herinnert er ons ook aan dat aandelen een onmisbaar onderdeel blijven van een beleggingsportefeuille.

Aandelen hebben +17% geleverd in 2023.

+16,6% in 2023

Na maanden van schommelingen hebben aandelen eindelijk het plafond doorbroken dat in januari 2022 werd bereikt en zijn ze gestegen naar nieuwe hoogten. Aandelen zetten hun onvermijdelijke langetermijngroei voort en sluiten het jaar af met een indrukwekkende +16,6% in 2023. Investeerders die aan het begin van het jaar op de markten zijn ingestapt, kregen een mooi kerstcadeau!

+9% in 10 jaar

Goede jaren en minder goede jaren zijn kenmerkend voor de aandelenmarkt, maar op de lange termijn wordt deze volatiliteit gecompenseerd door een moeilijk te evenaren rendement. 9% per jaar gemiddeld in de afgelopen tien jaar, wie doet beter?

Een goede portefeuille is een gebalanceerde portefeuille

Voor de langetermijnbelegger is blootstelling aan aandelen daarom onmisbaar. Natuurlijk moet het aandelenpercentage in de portefeuille worden aangepast op basis van het risicoprofiel, de doelstellingen en de beleggingshorizon, maar voor optimaal rendement is een aandelenpositie altijd noodzakelijk. Vooral in tijden van sterke inflatie, zoals we die vandaag de dag ervaren.

De wereldwijde markt boven 'stock picking'

Bij voorkeur koopt u ook alle aandelen! Want hoewel de wereldwijde markt op de lange termijn zeer moeilijk te verslaan is, is het daarentegen heel gemakkelijk om fouten te maken door te focussen op enkele specifieke aandelen. Bij Easyvest raden we onze klanten daarom aan om te beleggen in de wereldwijde markt via ETF's, waarmee u uw portefeuille maximaal kunt diversifiëren tegen lage kosten.

Indexbeleggen onverslaanbaar op de lange termijn

Deze zogenaamde "passieve" of indexbenadering is uiterst effectief op de lange termijn. Effectiever, in ieder geval, dan het overgrote deel van de actieve strategieën die tegen hoge kosten worden aangeboden door traditionele en private banken in België. Dit blijkt uit de audit van 110 portefeuilles die we dit jaar hebben uitgevoerd: meer dan 90% van hen zou over vijf jaar betere resultaten hebben behaald bij Easyvest!

In 2024, blootstelling aan de aandelenmarkt met Easyvest

Aan het begin van dit jaar, overkom uitstelgedrag en waag u op de aandelenmarkt! Doe een simulatie op onze website om vertrouwd te raken met onze aanpak en om uw potentiële rendement te beoordelen. Maak vervolgens een afspraak met een van onze beheerders om de opening van je rekening af te ronden, in lijn met je doelstellingen. Binnen 24 uur kunt u de belegger worden die u altijd al hebt willen zijn... en profiteren van de langetermijngroei van de wereldwijde aandelenmarkt!

Delen op Linkedin Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Twitter
Easyvest is een merk van EASYVEST NV, ondernemingsnummer 0631.809.696, erkend en gereglementeerd door de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) als vermogensbeheerder en verzekeringsmakelaar, met maatschappelijke zetel te De Praeterestraat 2/4, 1000 Brussel, België. Copyright 2024 EASYVEST NV. Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Historische prestaties, verwachte rendementen of statistische voorspellingen weerspiegelen mogelijks niet de werkelijke toekomstige prestaties. Alle financiële beleggingen houden risico's in en kunnen tot verliezen leiden.