chat icon
Camille Van Vyve

Camille Van Vyve

22 Mar 2023
Delen op Linkedin Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Twitter

Uw buurman of buurvrouw is misschien een easyvest-klant

Easyvest, opgericht in Brussel in 2016, heeft de reputatie van voornamelijk Brussels te zijn. Maar na 7 jaar bestaan is het duidelijk dat onze klanten uit heel België (en daarbuiten!) komen. Het aantal geopende portefeuilles in Vlaanderen is bijna gelijk aan de som van de geopende portefeuilles in Brussel en Wallonië...

Uw buurman of buurvrouw is misschien een easyvest-klant

Vlaanderen op nr. 1

Dit maakt meteen een einde aan de misvattingen…Vlaanderen is de regio waarin we de meeste rekeningen openen! 48% van onze portefeuilles wordt nl. geopend in Vlaanderen tegenover 25% in Wallonië en 27% in Brussel. Onze bekendheid in het noorden van het land, aanvankelijk laag, is in de loop van de tijd gegroeid, vooral dankzij de aanwerving van Nederlandstalige adviseurs en ons paneel van investeerders uit de drie gewesten van het land.

27% van onze portefeuilles in Brussel

Minder dan een derde van de portefeuilles die easyvest opent, is bestemd voor Brusselse klanten. De gemeenten waar we de meeste klanten hebben, bevinden zich weliswaar in Brussel. Elk van de 19 gemeenten in de hoofdstad heeft minstens één easyvest-klant. Maar deze concentratie weerspiegelt niet de demografische realiteit van ons cliënteel als geheel.

De kampioen: Elsene

Is het toeval? De gemeente waar het hoofdkantoor van easyvest is gevestigd, is ook de gemeente met de meeste klanten. Na Elsene vervolledigen twee andere Brusselse gemeenten het podium: Ukkel op de tweede plaats en tot slot Sint-Pieters-Woluwe.

De eerstvolgende provincie na Brussel: Vlaams-Brabant

Buiten de hoofdstad vallen drie Vlaamse provincies op. Eerst Vlaams-Brabant, gevolgd door Antwerpen in Oost-Vlaanderen. Waals-Brabant (drie keer minder bevolkt dan Vlaams-Brabant) komt op de vierde plaats. Het is niet verwonderlijk dat Luxemburg, de provincie met de minste inwoners, ook het minst vertegenwoordigd is onder de klanten van easyvest.

Van Bastenaken naar Westende via Trooz en Tiegem

De conclusie van deze analyse is dat easyvest-klanten bijna overal zijn! Ze zijn tussen de 1 en 92 jaar oud, wonen in steden of dorpen, zijn Vlamingen of Walen. Ze delen allen hetzelfde verlangen naar prestaties en transparantie voor hun beleggingen.

Een top-oplossing voor Belgen in het buitenland

Daarnaast hebben we ook steeds meer Belgische klanten gevestigd in het buitenland. Er zijn er een paar in Congo, Australië, India, de Emiraten... en zelfs in IJsland! Wat brengt hen naar easyvest? De eenvoud waarmee ze kunnen beleggen in euro, in een Belgische instelling gevestigd in België, die goede aanvulling voorstelt van de pensioenrechten die ze zijn kwijtgeraakt door zich in het buitenland te vestigen.

Dacht u dat easyvest niets voor u was?

Wel, dat heeft u mis! U heeft vast een buurvrouw, neef of vriend van een vriend die klant bij ons is. Ongeacht de omvang van hun portefeuille krijgen ze dezelfde persoonlijke service, in hun moedertaal, als alle andere easyvest-klanten. Dus wacht niet langer en sluit u aan bij onze prachtige nationale gemeenschap van passieve investeerders!

Delen op Linkedin Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Twitter
Easyvest is een merk van EASYVEST NV, ondernemingsnummer 0631.809.696, erkend en gereglementeerd door de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) als vermogensbeheerder en verzekeringsmakelaar, met maatschappelijke zetel te De Praeterestraat 2/4, 1000 Brussel, België. Copyright 2024 EASYVEST NV. Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Historische prestaties, verwachte rendementen of statistische voorspellingen weerspiegelen mogelijks niet de werkelijke toekomstige prestaties. Alle financiële beleggingen houden risico's in en kunnen tot verliezen leiden.