chat icon
Camille Van Vyve

Camille Van Vyve

13 Feb 2024
Delen op Linkedin Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Twitter

Zorgeloos investeren met uw partner

Een derde van de geopende rekeningen bij easyvest zijn gemeenschappelijke rekeningen, gewoonlijk onder partners. Dat is eerder zeldzaam bij online effectenrekeningen. Nochtans biedt het heel wat voordelen.

Zorgeloos investeren met uw partner

Rekening in onverdeeldheid

Wat we meestal een ‘gemeenschappelijke rekening’ noemen, is in werkelijkheid een rekening in onverdeeldheid tussen twee personen, meestal levenspartners. Op deze rekening kan het spaargeld opgebouwd worden voor gemeenschappelijke projecten als koppel. Bij een rekening in onverdeeldheid bezitten beide titularissen elk de helft van de tegoeden, tenzij dit contractueel anders is vastgelegd. Dit heeft natuurlijk gevolgen bij een erfenis.

Investeren wordt koppelzaak

Door een gemeenschappelijke investeringsrekening te openen, wordt investeren een koppelzaak, wat zelden het geval is. Nochtans is het een ideale manier om uw levenspartner te betrekken in financiële beslissingen en om samen bij te leren over beleggen.

 
         

Elke titularis moet zijn MiFID-profiel aanvullen

Voor een effectenrekening moeten beide medehouders volgens de huidige regelgeving de MiFiD-vragenlijst invullen voor ze een rekening openen. Easyvest biedt medehouders de mogelijkheid om de antwoorden van slechts één van hen te kiezen op de vragen over de financiële situatie en de beleggingsdoelstellingen van het koppel. Deze antwoorden zullen het ‘gezamenlijke’ risicoprofiel en het voorgestelde type portefeuille bepalen.

Passief beleggen om conflicten te vermijden

Om te vermijden dat een van de leden van het koppel verantwoordelijk wordt gehouden voor een slechte investeringsbeslissing, biedt passief beleggen zich aan als de ideale oplossing. Het doel hierbij is om de markt te volgen eerder dan te proberen ze te verslaan, door uw portefeuille op lange termijn open te stellen voor wereldwijde beursgenoteerde ondernemingen. Het beheer van een dergelijke portefeuille vraagt erg weinig betrokkenheid en is bovenal geen aanleiding tot discussies.

Nog eenvoudiger: schakel een derde partij in

Door voor easyvest te kiezen, wordt u geholpen in het bepalen van deze strategie. Dat verzekert de vrede binnen het gezin! Afhankelijk van uw beleggingsdoelstellingen en risicoprofiel, en steeds met uw instemming, zal uw adviseur alles opvolgen om ervoor te zorgen dat uw portefeuille altijd in lijn ligt met deze doelstellingen.

Delen op Linkedin Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op Twitter

Note: Dit artikel werd geschreven toen Easyvest door de FSMA werd erkend en gereglementeerd als agent voor bank- en beleggingsdiensten.

Easyvest is een merk van EASYVEST NV, ondernemingsnummer 0631.809.696, erkend en gereglementeerd door de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) als vermogensbeheerder en verzekeringsmakelaar, met maatschappelijke zetel te De Praeterestraat 2/4, 1000 Brussel, België. Copyright 2024 EASYVEST NV. Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Historische prestaties, verwachte rendementen of statistische voorspellingen weerspiegelen mogelijks niet de werkelijke toekomstige prestaties. Alle financiële beleggingen houden risico's in en kunnen tot verliezen leiden.